Kolay Pasta: Kremalı Volovan Hamurları

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
kemal%C4%B1-volovan-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
1 adet yumurta

Krem patiseri için:

5 su bardağı soğuk süt
10 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet vanilya çubuğu

Servisi için (arzuya göre):

2 yemek kaşığı damla çikolata
5 adet dondurulmuş vişne

KAÇ ADET?
5 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ
60 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
40 DAKİKA

Pişirme önerisi:

Volovan hamurlarını zedelememek ve kremayı dışarı taşırmamak için iç kısımlarını dikkatli bir şekilde doldurun.

Servis önerisi:

Krema ile doldurduğunuz volovanları arzuya göre pudra şekeri ve taze meyveler ile süsleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

İşe hazır milföy hamurlarından volovan hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletip, çözdürün.

Bir su bardağı yahut kurabiye kalıbı kullanarak her bir milföy hamurunun orta kısımlarından yuvarlaklar çıkartın. 5 adet yuvarlak hamurun ortasını bir çay bardağı yahut daha küçük bir kurabiye kalıbı kullanarak kesin, çıkartın. Böylelikle; 10 adet yuvarlak milföy hamurundan yarısının orta kısmı boşluk olacak.

Yumurtanın sarısı ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yuvarlak çıkardığınız büyük boy milföy hamurları üzerine çırpılmış yumurta akı sürerek ortasını küçük bir kalıp yardımıyla çıkarttığınız aynı boydaki milföy hamurlarını yapıştırın.

Üstte kalan yuvarlakların orta kısmı boşluk olmak üzere iki kat halinde hazırladığınız 5 adet volovan hamurunun kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pastacılık kreması ya da sarı krema olarak da bilinen krem patiseri hazırlamak için; derin bir kaba aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ile çırpın. Toz şekerler tamamen erimiş ve karışımın rengi beyaza dönük olmalı.

Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmında kalan çekirdekli kısmını sivri bir bıçağın ucu ile kazıyın. Soğuk sütü küçük bir tencereye aktarın. Elde ettiğiniz vanilya özütü ile kısık ateşte kaynatın.

Toz şeker ile çırptığınız yumurta sarılarına küçük bir kapta karıştırdığınız elenmiş un ve buğday nişastasını azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi bir çıpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin.

Çırpılmış yumurta sarılarını, kaynamakta olan süt ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak süt tenceresine aktarın. Aralarda karıştırarak, kısık ateşte koyu bir krema kıvamını alana kadar pişirin.

Ocaktan aldığınız krema karışımına tereyağı katıp, kıvam alması ve renginin berrak olması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Soğuması için ayrı bir kaba aldığınız kremayı, ılındıktan sonra üzerini kapatın. Buzdolabında en az bir saat kadar bekletin.

Bu arada pişen volovan hamurlarını fırından çıkartın. Ortada kalan boşluk kısımları hafif bir şekilde kabarmış olacak. Krema ile dolduracağımız için orta kısımlarını alarak tamamen boşaltın.

Soğuyan kremayı, krema sıkma torbasına aktarın. Uç kısmını arzu ettiğiniz şekilde takın. Volovan hamurlarının iç kısmını sıktığınız krema ile doldurun. Krema ile doldurulan volovan hamurları kat kat açılacak ve büyüyecek. Benden hatırlatması.

Üzerlerini arzuya göre; damla çikolata parçaları ve dondurulmuş vişne taneleri ile süslediğiniz kremalı volovan hamurlarını bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst