incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Şimdi gelelim A'dan Z'ye kek sırlarına;
- Her zaman ilk önce şeker ile yumurtanın tek yöne doğru çırpılması gerekiyor.
- Unu ekledikten sonra karıştırırken tahta kaşık kullanın.(bunun tam kesinliğinden emin olamadım, bir kez tahta kaşık kullanınca güzel kabardı, bir sefer unu ekledikten sonra çırptım yine güzel kabardı)
- Kabınızın çok girintisi çıkıntısı varsa, bir fırça yardımı ile yağı sürün.
- Margarin ile kabınızı yağlarsanız, kabınıza bir de un serpiştirin.
- Sıvı yağ ile kabınızı yağlarsanız un serpmenize gerek kalmaz.
- Kabınızın tabanı düz ise( kelepçeli kalıp gibi) dibine yuvarlak kesilmiş bir yağlı kağıt koyabilirsiniz, çıkartmanız %100 daha kolay olacaktır.
- Kek kabınızın her zaman 2/3lik kısmını doldurun. 1/3lük kısmını kabarma payı olarak boş bırakın.
- Kek kalıbınızın dibine şeker serperseniz kekinizin üstünde karamel kristalleri olur, çocuklar seviyor bunu.
- Keki her zaman önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Kekiniz tahminizden fazla kabarıyorsa ilk on dakikasında üzerine mutlaka bir çizik atın, böylece kaptan dışarı taşmak yerine yukarı doğru kabarmaya devam eder.
- Pişen keki sıcakken kalıptan çıkarmaya uğraşmayın, iyice soğumasını bekleyin.
- Bir bıçağın keskin olmayan tarafı ile kekin kaba yapışmış kenarı varsa onu ayrın.
- Ve yavaşca kalıbı ters çevirerek keki çıkartın.
alinti