Erzurum'da ayran aşı çorbası ve kadayıf dolması, Ardahan'da katmer ve un helvası, Erzincan'da gasefe ve ekşili, Kars'ta erişte pilavı, Iğdır'da revani, ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. İlde kıymalı yumurta da ramazanda en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor.
Ardahan'da ramazan ayında katmer, un helvası ve mantı çok tüketiliyor. Erzincan'da ise kayısıyla yapılan ve üzerine bolca şerbet dökülerek yenen gasefe tatlısı ile biber ve domatesle yapılan ve üzerine tandır ekmeği konulan ekşili, vazgeçilmez yemekler arasında sayılıyor.
Kars'ta vatandaşların vazgeçemediği ramazan yemeği ise erişte pilavı. Sulu köfte ve etli nohut da kentte tercih edilen ramazan yemekleri arasında bulunuyor.
Iğdır'da da revani, ramazan tatlısı olarak anılıyor. Nohutlu yahni, yaprak sarması ve yoğurt çorbası, ilde ramazana özgü yemekler arasında yer alıyor.
ADANA
Adana'da ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında, kebaptan sonra ''içli köfte'', ''analı kızlı köftesi'', Mersin'de ''sini köftesi'', Hatay'da ''kaytaz böreği'', ''Şam oruğu'' bulunuyor. Adana'da ''babagannüç'' adıyla bilinen patlıcan salatası, Hatay'da ''abugannüç'' olarak hafif yemek isteyenlerce tercih ediliyor.
Siyah havuçtan yapılan şalgam da hiçbir sofradan eksik olmayan bir yöre içeceği. Böbreklere iyi geldiği belirtilen şerbet, lokantaların yanı sıra caddelerde özel kıyafetli satıcılar tarafından, sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyenlere ikram ediliyor.
İnce yufkadan yapılan Karakuş tatlısı ve halka tatlı ise ramazanda ağızları tatlandırıyor.
MERSİN
Mersin'de ramazan sofrasının bir zamanlar vazgeçilmezi olan ''sini köftesi'', orta yaşın üzerindekiler tarafından tercih ediliyor. Yağsız çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, soğan, tuz, kırmızı biber, margarin, ceviz, tereyağı, karabiber, tarçın ve maydanozdan yapılan sini köftesi, gençlerin birçoğu tarafından neredeyse bilinmiyor
Ardahan'da ramazan ayında katmer, un helvası ve mantı çok tüketiliyor. Erzincan'da ise kayısıyla yapılan ve üzerine bolca şerbet dökülerek yenen gasefe tatlısı ile biber ve domatesle yapılan ve üzerine tandır ekmeği konulan ekşili, vazgeçilmez yemekler arasında sayılıyor.
Kars'ta vatandaşların vazgeçemediği ramazan yemeği ise erişte pilavı. Sulu köfte ve etli nohut da kentte tercih edilen ramazan yemekleri arasında bulunuyor.
Iğdır'da da revani, ramazan tatlısı olarak anılıyor. Nohutlu yahni, yaprak sarması ve yoğurt çorbası, ilde ramazana özgü yemekler arasında yer alıyor.
ADANA
Adana'da ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında, kebaptan sonra ''içli köfte'', ''analı kızlı köftesi'', Mersin'de ''sini köftesi'', Hatay'da ''kaytaz böreği'', ''Şam oruğu'' bulunuyor. Adana'da ''babagannüç'' adıyla bilinen patlıcan salatası, Hatay'da ''abugannüç'' olarak hafif yemek isteyenlerce tercih ediliyor.
Siyah havuçtan yapılan şalgam da hiçbir sofradan eksik olmayan bir yöre içeceği. Böbreklere iyi geldiği belirtilen şerbet, lokantaların yanı sıra caddelerde özel kıyafetli satıcılar tarafından, sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyenlere ikram ediliyor.
İnce yufkadan yapılan Karakuş tatlısı ve halka tatlı ise ramazanda ağızları tatlandırıyor.
MERSİN
Mersin'de ramazan sofrasının bir zamanlar vazgeçilmezi olan ''sini köftesi'', orta yaşın üzerindekiler tarafından tercih ediliyor. Yağsız çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, soğan, tuz, kırmızı biber, margarin, ceviz, tereyağı, karabiber, tarçın ve maydanozdan yapılan sini köftesi, gençlerin birçoğu tarafından neredeyse bilinmiyor