Hamilelik Döneminde Saç Bakımı ve Makyaj

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Hamilelik döneminizdeki ilk üç ay, bebeğinizin gelişimindeki en önemli zamanlardır. Bu dönemdeki zararlar, diğer aylara nazaran daha fazladır. O yüzden kısa bir süre için biraz daha dikkatli olmak hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için faydalı olur.

* Saçlarınız parlaklıklığını ve canlılığını yitirdiğinden, istediğiniz şekli vermeniz her zamankinden daha zor olabilir. Saçlarınızı sık sık yıkamanız iyi gelecektir.
* Saç boyalarındaki kimyasal maddeler üzerine yapılan araştırmalara göre, bebeğinize zarar verecek etkiler görülmemiş olmasına rağmen, doğum sonrasına kadar saçlarınızı boyatmamanız tedbir açısından daha uygun olur.
* Değişiklik yapmak, beyazlarınızı gizlemek veya dip boya yaptırmak istiyorsanız, gebeliğin ilk üç ayından sonra bitkisel saç boyaları kullanabilirsiniz.
* Saç düzeltici jöleler, kimyasal oluşumları nedeniyle tavsiye edilmez.
* Perma yaptırırken kullanılan kimyasal maddeler, saç derisinden emilerek kana karışabilir. Bu yüzden doğum sonrasına kadar saçlarınızın doğal kalmasında fayda var.
* Makyaj yapmak bebeğe zarar vermez. Yine de hamilelik boyunca cildinize değecek tüm malzemelerin doğal olmasına dikkat etmeniz önerilmektedir.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ayrıca oje kullanımına da dikkat etmeniz gerekir. Bunun için önereceğim ojeler bu yazımda mevcut kızlar; çünkü ojelerin içinde zararlı maddeler hem gebelikte hem de normalde çok zararlı.

Zararsız Oje; Butter London
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Saçımı boyatmayacağım,hafta sonu bir kuaföre daha sordum bu soruyu.Dip boya zamanım geldi ve kız kardeşimin düğünü olacak kimyasal bir saç boyası önerisi istedim.
Kullanacağınız boya kimyasal olsada saçınızı boyatmayın dedi,çünkü saç işlem sırasında illaki işlem görüyor ve bebeğe zarar verebilir dedi.Sizlerinde kulağınızda olsun canlarım bu bilgi.
Oje konusunuda bilmiyordum,ben geçen hafta sonu Flor mar kırmızı oje sürmüştüm ama ojenin zarar verebileceğini düşünemedim:gitme:
İnşallah bir şey olmaz:gitme:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım, hemen kötüye yorma:eek:

Saç boyasına bende karşıyım. Doktorum özellikle üstüne bastıra bastıra peeling, epilasyon ve boyama işine karşı çıktı... Ayrıca topraklarla oynamak, hayvanlardan ve küçük çocuklardan uzak durmam konusunda da tembihlenmiştim... Tabii ben hamile olduğumu bilmediğim için boyamıştım saçımı; ama boş gebelik ondan mı yoksa kullandığım haptan mı kaynaklandı bilemiyorum.

Oje konusuna gelince,

Ojede bulunan 3 zararlı madde hem normalde bize gebe olsakta olmasakta hem de gebelikte zararlıymış. Ben de yeni öğrendim bunu. Ve zararsız ojelerden edineceğim muhakkak hamile olsam da olmasam da...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst