incitanemtuana
Daimi Üye
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/548650_362182457154122_808076431_n.jpg
FİNCAN KURABİYE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 Gr Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1,5 çay bardağı toz Şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
4 Su Bardağı Un (Kakao Kadar Eksik)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paker Vanilya
1 Paket Kakao
Fincan Kulpu Yapıştırmak İçin:
3-4 Küçük Kare Çikolata(Eriyince 2 Tatlı Kaşığı Olacak Kadar)
Puding İçin:
2,5 su bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Un
1 Kahve Fincanı Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı margarin
1 Poşet kremşanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Un miktarı ayarlarken bardağa önce kakao konur.Üzeri un ile tamamlanır.Yani kakao+un birlikte 4 bardak olacak.
Tüm malzeme çukur bir kaba alınıp,yoğrulur.Hamur dinlenirken fincan kalıpları yapılır.Bunun için kahve fincanının içine sıkı sıkı folyo sıkıştırılır.
Hamur yarım santim kalınlığında açılır. Folyo ile çıkarıp fırında pişirilir. (bu işlem yayılmaması için) Çaydanlığın altının kapağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır. Ortasına hafif kahve fincanı ile bastırılır. Böylece fincan tabaklarının hafif çukur olması sağlanmış olur.
Fincan kulpları da elde şekillendirilir. Buzdolabında bir iki saat bekletilir. Bu süre sonunda kurabiyelerin üzerine yumurta beyazı sürülür.200 derece ısıtılmış fırında 15 dk civarında pişirilir. Fincanlar ile kulpları eritilmiş çikolatayla birleştirilir.Kulplar üste gelecek şekilde donması için bekletilir. Fincanların ve tabakların üzerine desen çizilir.
Süt ile un kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Ocak söndürülünce yumurta sarısı ilave edip çırpılır.Puding soğuyunca içine margarin konup çırpılır. Fincanların içine pay edilir.
Bu arada kremşanti ile süt çırpılır. Sıkma torbasına tırtıklı uç takarak pudingin üzerine şekilli olarak sıkılır. İsteğe bağlı süslenir. Fincanlar tabaklara konur. Afiyet Olsun...
ALINTI
FİNCAN KURABİYE
Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 Gr Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1,5 çay bardağı toz Şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
4 Su Bardağı Un (Kakao Kadar Eksik)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paker Vanilya
1 Paket Kakao
Fincan Kulpu Yapıştırmak İçin:
3-4 Küçük Kare Çikolata(Eriyince 2 Tatlı Kaşığı Olacak Kadar)
Puding İçin:
2,5 su bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Un
1 Kahve Fincanı Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı margarin
1 Poşet kremşanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Un miktarı ayarlarken bardağa önce kakao konur.Üzeri un ile tamamlanır.Yani kakao+un birlikte 4 bardak olacak.
Tüm malzeme çukur bir kaba alınıp,yoğrulur.Hamur dinlenirken fincan kalıpları yapılır.Bunun için kahve fincanının içine sıkı sıkı folyo sıkıştırılır.
Hamur yarım santim kalınlığında açılır. Folyo ile çıkarıp fırında pişirilir. (bu işlem yayılmaması için) Çaydanlığın altının kapağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır. Ortasına hafif kahve fincanı ile bastırılır. Böylece fincan tabaklarının hafif çukur olması sağlanmış olur.
Fincan kulpları da elde şekillendirilir. Buzdolabında bir iki saat bekletilir. Bu süre sonunda kurabiyelerin üzerine yumurta beyazı sürülür.200 derece ısıtılmış fırında 15 dk civarında pişirilir. Fincanlar ile kulpları eritilmiş çikolatayla birleştirilir.Kulplar üste gelecek şekilde donması için bekletilir. Fincanların ve tabakların üzerine desen çizilir.
Süt ile un kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Ocak söndürülünce yumurta sarısı ilave edip çırpılır.Puding soğuyunca içine margarin konup çırpılır. Fincanların içine pay edilir.
Bu arada kremşanti ile süt çırpılır. Sıkma torbasına tırtıklı uç takarak pudingin üzerine şekilli olarak sıkılır. İsteğe bağlı süslenir. Fincanlar tabaklara konur. Afiyet Olsun...
ALINTI