Felisity'nin birbirinden güzel tariflerine buyurun hanımlar

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
ben közlenmiş biberleri merak ettim
kavonoza bu şekilde koyunca bozulma olmaz mı
ne kadar süre dayanabilir?

çünkü gördüğüm kadarıyla sıcak koyulmadığı için kapak yapışmaz:acep:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
hımm haklısın ablacım vakumlamayı yazmayı unutmuşum. kavanozun kapağını kapatıp küçük bi havluyla sarıyorum, bir tenvereyede havlu seriyorum dibine sonra havluya sardığım kavanozu tencereye koyuyorum üzerinede kaynamış su döküyorum yavaş yavaş 5 dk kaynatıyorum. vakumlanıyor. bozulmuyor. geçen yılda yapmıştım bozulmadı. bunuda oktay ustadan görmüştüm. havluya yada beze sarma işlemi kavanoz patlamasın diye yapılıyor.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
canim tavuk büryani cok merak ediyordum ama denemeye cesaret etmemeistim pirincler sert kalmiyor degilmi?
bu arada tatlinada bayildim tursularinada offf olsada yesem:cikolata:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
buda benden gelsin canim
11375.jpg

resimlerin devamini bekliyorum:lilav:
 
OP
felisity

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
FIRIN MÜCVER


5o9fm8.jpg
[/IMG]

MALZEMELER:
4 ADET KABAK RENDESİ
1 ADET İNCE KIYILMIŞ SOĞAN , taze soğanda olabilir hatta daha güzel oluyor
200 GR. KAŞAR RENDESİ
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ,KARABİBER,DEREOTU,MAYDANOZ.

YAPILIŞI:
TÜM MALZEMELER İYİCE KARIŞTIRILIR.YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DÖKÜLÜR.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.ILIK YA DA SOĞUK YENİLEBİLİR. SICAK OLDUĞU ZAMAN TADI ANLAŞILMIYOR O YÜZDEN SOĞUDUKTAN SONRA YEMEK DAHA GÜZEL BENCE. AFİYETOLSUN
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst