En çok iştah kabartan 10 film

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
101615.jpg


En çok iştah kabartan 10 film

İngiliz yemek ve blog yazarı Anton Gusteau, lezzet ve sinema meraklıları için 'En İyi 10 Yemek Filmi'ni seçti. İşte sofrada bile yemek konuşacak kadar lezzet tutkunu olanlar için o leziz liste...

Yemek yemek kadar izlemek de keyifli olabilir bazen... Bu zaafımızdan yararlanan yapımlar hiç de az değil. İngiliz yemek ve blog yazarı Anton Gusteau da bu yapımların arasından 'En İyi 10 Yemek Filmi'ni seçti. İşte Gusteau'nun seçtiği ilk 10...

images

1) Big Night: İki erkek kardeşin, sahibi oldukları restoranın kötü giden kaderini değiştirmek için yaptıkları bir gecelik kurtarma planını anlatan eğlenceli bir film. Başrollerde Stanley Tucci ve Tony Shalhoud yer alıyor. Bu filmi aç karnına izlememeniz tavsiye edilir, zira mutfakta geçireceğiniz vakit esnasında filmi kaçırma riskiniz yüksek.

images

2) Julie & Julia: Blogger Julie Powell'ın gerçek hikayesinin anlatıldığı bir film. Amy Adams ve Merly Streep'in başrolünü paylaştığı filmde, hayatları bir noktada kesişen iki kadına şahit oluyoruz. Bir yanda ikon bir şef (Julia Child-Meryl Streep) diğer yanda yemek yapmayı öğrenmeye karar vermiş bir kadın. Hayallerinin peşinden giden Julie ile ona eşlik eden ve hayalini gerçekleştirmiş usta şef Julia'nın hikayesi.

3) Tampopo: Karete Kid filminde, dövüş sanatını öğrenen bir çocuk vardı. Bu filmde ise şehirdeki en iyi noodle'ı yapmak için araştıran bir aşçıyı görüyoruz. Ve yine olmazsa olmaz, ona bu yolculuğunda eşlik eden bir bilgenin maceraları.

images

4) Ratatouille: En iyi animasyon film Oscar'ını alan bu filmde, büyük hayalleri olan bir aşçı ve ona yardım eden fareyi izliyoruz. Filmin mesajı 'herkes yemek yapabilir'.

images

5) Chocolat: Çikolata en büyük günahımız değil midir? Juliette Binoche'un başrolünü oynadığı bu film, Fransa'nın küçük bir kasabasında kızıyla bir çikolata dükkanı açan kadının hikayesini anlatıyor. Johnny Depp'in de Çingene karakteriyle eşlik ettiği film, eğlenceli, seksi ve lezzetli.

6) Babette's Feast: Dünyevi ihtiyaçları kısıtlanmış ama kazandığı piyangoyla bu açığını kapatmayı hedeflenmiş bir kadın var karşımızda. Kazandığı bütün parayı vereceği ziyafete harcayan bir kadın.

7) Woman on Top: Ve kötü giden evliliğini yaptığı yemeklerle atlatmaya çalışan bir başka kadın öyküsü. Penolope Cruz karşımıza Brezilyalı bir aşçı olarak çıkıyor. Filmde bu aşçı kızımızın çıkardığı sonuç şu: 'Hayatımda gerçekten bir erkeğe ihtiyacım yok. Yaptığım yemeklerle kendi kendimin kadını olabilirim.'

8) Soul Food: Bu film için, Çin yapımı olan 'Eat Drink Man Woman' filminin, Afrikalı Amerikalıların bakış açısı tarafından ele alınışı diyebiliriz. Anne yemeklerine özlemimizi kabartan 1997 yapımı bu filmin daha sonra televizyon serileri de yapıldı.

images

9) Tortilla Soup: 2001 yapımı bu 'Tortilla Soup'ta, çocukların özlediği pazar yemeklerinden hareketle bir ailenin bir arada olma çabaları işleniyor. Sıcak aile ilişkileri, muhteşem yemek yapımı sahneleriyle kalbe ve mideye hitap ediyor.

images

10) Waitress: Keri Russell'ın başrolünü oynadığı 2007 tarihli filmde, mutsuz bir evliliği olan ancak çalıştığı küçük dükkanda nefis tartlar yapan hamile bir kadın anlatılıyor. Umutlarını, hayallerini yaptığı lezzetli tartlara katan bu kadının, içinde bulunduğu umutsuz durumdan kurtulma çabalarına tanık oluyoruz. Ortada Oscar'lık bir performans olmasa da, filmde yapılan tartlar, bu durumu zevkle bertaraf ediyor.

Akşam
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Sinema sever biri olarak bu filmlerin hiçbirini izlememişim :hihi:

Notumu alayımda izleyeyim bari.Zaten kabarık olan iştahımı dahada kabartayım :cokkomik:

Teşekkürler canım
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende çok zaman önce Julie & Julia-Ratatouille-Chocolat-Waitress izlemiştim :foto:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Chocolat izledigim bir film.
Johnny Depp´in filmlerini kacirmam zaten. :dance:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
ay evet ya insan filmlerdeki yemeklerden dolayi acikiyo solugu hep sonunda mutfakta aliyorum:cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst