Domates Soslu Pirzola

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
domates-soslu-kuzu-pirzola-1-720x450.png


MALZEMELER

8 kalem kuzu pirzola
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı su
100 gram arpacık soğan
3 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
1 dal taze kekik
1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı soya sosu
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 su bardağı su

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA

Püf noktası:

Pirzolaların dövülmemiş ve çift kemikli olması önerilir.

Pişirme önerisi:

Domates sosunda pişen pirzolaların sosunu süzeceğiniz için sarımsağı baş olarak kullanabilir, defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Patates püresi ya da haşlanmış karışık sebzeler ile servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Pirzolaları döküm ya da kalın tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizin.

Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sıcak suda bekletip, kabuklarını kolayca soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları, doğranmış domatesler ile birlikte tencereye aktarın.

Zeytinyağı, su, tuz ve taze kekiği de ekledikten sonra kalem pirzolaları, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.

Sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve hafif bir renk alana kadar kavurun.

Soya sosu, su ve taze çekilmiş tane karabiberi ekledikten sonra sosu 5 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan sosu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir sos tenceresine süzdürün.

Domates sosunda pişen kalem pirzolaları, ikişerli olarak servis tabağına alın. Arpacık soğanların lezzet verdiği ve pirzolaların içinde piştiği domates sosunu, soya sosunu hazırladığınız sos tenceresine bir süzgeç yardımıyla süzün.

Elde ettiğiniz karışım sosu, kıvam alması için kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Tabakta yer alan pirzolaların üzerine hazır durumda olan sosu bolca gezdirin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst