Çöç
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif:
• İnce bulguru tepsiye dökün.
• 1 bardak suyla ıslatıp 10 dakika bulgurun kabarması için bekletin.
• Bulgura un, yumurta, biber salçası, kimyon, pul biber ve tuz atıp 20 dakika süreyle elinizi arada bir suya batırarak yoğurun.
• Elde ettiğiniz yumuşak bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
• Hamuru elinizle yuvarlayıp avuç içinizde bastırarak ince ve yassı köfteler yapın.
• Köfteleri biraz sıvıyağda iki taraflı kızartın.
• Servis sırasında salata çok yakışacaktır.
Alıntıdır...