Bu Türlü başka türlü(, Aintabsofrasi.)resimli

E

esmanur

Misafir
aintabsofrasiturlu2ts3.jpg

* 150 gr.~ kıyma veya çok küçük doğranmış parça et
* 2 adet kabak
* 3 adet patates
* 150 gr.~ dondurulmuş fasulye (ben yazın şoklayarak buzlukta saklıyorum)
* 100 gr. ~dondurulmuş bezelye (bezelyelere hiç bir işlem yapmadan direk buzlukta saklıyorum, konserve de kullabilirsiniz)
* 3 adet domates
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 1.5 yemek kaşığı salça
* sıvıyağ,tuz,karabiber,pul biber

Hazırlanması

* Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın. Kabakları halka halk doğrayıp kızgın yağda kızartın. Fasulyeyi suda haşlayın. Bezelye eğer pişmemişse onu da suda haşlayın.
* Etinizi az sıvıyağ ile tencerede kavurmaya başlayın. Renk değiştiren etin üzerine soğanları da atıp soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Minik minik doğradığınız sarımsağı katın arkasından salçasını da ekleyip onu da bir miktar kavurduktan sonra domatesini de atıp kısa bir süre daha kavurmaya devam edin.
* Tencereye patates,kabak,fasulye ve bezelyeyi katın. Üzerine yeteri kadar su ilave edin, tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp hepsi özdeşleşene kadar biraz daha ocakta tutun.
* Yanında pirinç veya bulgur pilavı ve ayranla servis edebilirisiniz.

Afiyet olsun,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst