Alman Pastasi+Zeytinli Pogaca+Elmalı Çörek+Simit Çörek+Sakallı Poğaça (Ayni Tariften)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul

rtgh.jpg

Alman Pastasi+Zeytinli Pogaca+Elmalı Çörek+Simit Çörek+Sakallı Poğaça(aynı tariften)
Uydurma tariflerimden biri

2 su bar.ılık süt
1 su bar.ılık su
1 su bar.sıvıyağ
5 yemek kaş.tozşeker
1 tatlı kaş.tuz
1 paket (42gr.) yaşmaya
Aldığı kadar un
İsteğe göre mahlep
Yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Poğaça içi: Zeytin

Alman pastasının kreması: 3 çorba kaş.un,yarım kg süt,vanilya ve 7 çorba kaş.tozşeker. üzerine serpmek için pudra şekeri

Krema yapılışı : Tüm malzemeyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Elmalı iç : Elma rendelenip az şekerle pişirilir. Üzerine tarçın ve isteğe bağlı ceviz konup soğumaya bırakılır

Hamurun yapılışı : Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün birini yuvarlak olarak tepsiye dizin diğerinin içine zeytin veya arzu ettiğiniz bir harcı koyup yağlamış tepsiye dizip 45 dak. dinlendirin.Tuzlu hamura yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında pembeleşene dek pişirin (eğer kızarırsa biraz sert olur)...Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın.Alman pastası için hazırladığınız yuvarlak hamurları pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.Soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırıp hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde paylaştırın en son pudra şekerini serpip servis yapın...

Not : Üzerine pudra şekeri serpmek yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz...

Çikolata sosu: 2 su bar.su,1,5 çorba kaş. nişasta,2 yemek kaş kakao,2 kahve fincanı tozşeker ve sosun parlak olması için 2-3 adet sütlü çikolata (çikolata yoksa 1 çay kaş margarin koyabilirsiniz )

Ç.Sosun yapılışı :Tüm malzemeyi küçük bir tencerede koyulaşana dek pişirin parça çikolatayı ekleyip sıcakken pastanın üzerine dökün...


Tarif görsellerde farklı görülüyor çünkü birçok kez yaptığım için kiminde daha özenli kiminde daha hızlı hızlı yapıp fotoğraflamıştım :)
tht.jpg

 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu tarifime bayılıyorum mesela sabit bir hamur yapıp (az tuzlu) istediğine çevirebiliyorsun 1 hamurdan hem 1 tepsi tuzlu hem 1 tepsi tatlı çıkıyor poğaça-açma-yumuşak simit vs. tatlı olana bazen elmalı cevizli üzümlü vs. iç koyuyorum ayçöreği şeklinde hazırlayıp pişiriyorum sonra üzerine pudra şekeri serpiyorum pofidik pofidik oluyor çikolata konabilir pişmiş şekerli havuç yada balkabağı konabilir seçenekler çoğaltılabiliyor yani...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Alman pastasi dedigini nasil pisiriyorsun?


Hamuru yoğurup ikiye bölüyorsun ya bir hamuru poğaça şeklinde yaptın bitti diğer kalan çiğ hamuru yuvarlak toplar yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsun pişiyor sonra ortasını kesip krema koyuyorsun (tarifi yukarıda var) sonra pudra şekeri serpiyorsun...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bunun adi Krapfen, ben cok seviyorum. Burda firinlarda satiyorlar. Yagda bütün olarak pisirip icine marmelat sikiyorlar.
Paylasim icin tesekkürler. :hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Alman pastasını çok severim. Harika gözüküyor hem bu şekilde pratik olması da harika. Ellerine sağlık canım :hhhhhh:
 
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
1.273
Tepki
914
Puan
113
Konum
ANKARA
Bu tarifime bayılıyorum mesela sabit bir hamur yapıp (az tuzlu) istediğine çevirebiliyorsun 1 hamurdan hem 1 tepsi tuzlu hem 1 tepsi tatlı çıkıyor poğaça-açma-yumuşak simit vs. tatlı olana bazen elmalı cevizli üzümlü vs. iç koyuyorum ayçöreği şeklinde hazırlayıp pişiriyorum sonra üzerine pudra şekeri serpiyorum pofidik pofidik oluyor çikolata konabilir pişmiş şekerli havuç yada balkabağı konabilir seçenekler çoğaltılabiliyor yani...

nk çok güzel görünüyor ikisi de ellerine sağlık ..sen de benim gibisin ..hem hamarat hem ekonomik :kptmya::kptmya:
ben de fırını açınca tek hamurdan üç dört çeşit yapar atarım ..
bi anda bir sürü şey pişmiş oluyor hem de yormuyor insanı ..
fırını tek birşey için çalıştırmayı hiç sevmem mutlaka 2-3 çeşit şey olacak beraber pişecek bi anda ortadan çıkacak ..-kop
dediğin gibi ben de bir hamurla pastanelerdeki sütlü simitlerden ,mayalı poğaça ,açma yapıyor ,ayrı ayrı tepsilere koyup pişiriyorum ..
bir pişirimde 3 çeşit farklı şey çıkıyor ortaya :kptmya::kptmya:
çok akıllıyız çokk:kptmya::kptmya::kptmya:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
nk çok güzel görünüyor ikisi de ellerine sağlık ..sen de benim gibisin ..hem hamarat hem ekonomik :kptmya::kptmya:
ben de fırını açınca tek hamurdan üç dört çeşit yapar atarım ..
bi anda bir sürü şey pişmiş oluyor hem de yormuyor insanı ..
fırını tek birşey için çalıştırmayı hiç sevmem mutlaka 2-3 çeşit şey olacak beraber pişecek bi anda ortadan çıkacak ..-kop
dediğin gibi ben de bir hamurla pastanelerdeki sütlü simitlerden ,mayalı poğaça ,açma yapıyor ,ayrı ayrı tepsilere koyup pişiriyorum ..
bir pişirimde 3 çeşit farklı şey çıkıyor ortaya :kptmya::kptmya:
çok akıllıyız çokk:kptmya::kptmya::kptmya:

Aklımızı seveyim :kptmya: daha iyi oluyor değişik yapınca kimi tatlı seviyor kimi tuzlu 2 ayrı hamur uğraşmaktansa 1 hamurdan daha pratik oluyor senin tariflerinide takibe alırım bak eklersen sendede iş var anladığım kadarıyla marifeliler saklamasın kendini :cokkomik:
 
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
1.273
Tepki
914
Puan
113
Konum
ANKARA
Aklımızı seveyim :kptmya: daha iyi oluyor değişik yapınca kimi tatlı seviyor kimi tuzlu 2 ayrı hamur uğraşmaktansa 1 hamurdan daha pratik oluyor senin tariflerinide takibe alırım bak eklersen sendede iş var anladığım kadarıyla marifeliler saklamasın kendini :cokkomik:

hee çok akıllıyız çok ..-kop önemli olan hem akıllı hem pratik olup zamanı ii kullanmak ..hele çalışan ve evli olan bir insan için bu olmazsa olmaz ..bekarken yapılır da evliliğin sorumluluğu ile bide misafir ağırlayıp yetişmek beceri istiyor :hulya: bana hep derler beş dakikada bu kadar çeşit nasıl yaptın diye ..aklını çalıştırırsan oluyor işte :kptmya::kptmya: yaşasın akıllı kadınlar :kptmya:

vaktim olursa eklerim ama bakmaya yetişemezsin hee :kptmya:
bana hep denk gelen senin tariflerindi ..bu sayfadan başka tarifin yokmu ..sanki tarif sayfasında bi sen bi de inciye rastladım hep ....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst