Hanımlara haberler

Bitkisel çay yapımı

Bir bitki çayı hazırlanırken öncelikle klor oranı düşük sular kullanılmasına özen gösterilmelidir. Klor oranı düşük olan sular, bitki çaylarında daha faydalı olur. Pet şişelerde satılan çeşitli markalarda ki sular, bitki çayı hazırlanışında uygun sulardır.

Suyu uygun şartlarda kaynatarak bekletmeliyiz. Kaynatılan suyun ortalama 1-2 dakika kadar bekletilerek ılıması doğrultusunda bitki karışımını suya ilave ederek demlenmesini sağlayabiliriz. Demlenme süresi ise aşağıda ki gibidir;

  • Kuru bitkiler için: 7 – 8 dakika
  • Taze bitkiler için: 2 – 3 dakika

Genelde kullanılan bitkiye göre renginde değişiklik olan bitki çayları, genel anlamda bakıldığında berrak renge sahiptirler. Ancak mesela açık yeşil çaylar koyu yeşile doğru da görünüm kazanabilir. Demlenmeden sonra tamamı tüketilmesi gereken bitki çayları, daha sonrasında kaynatılma gibi eylemlerden geçmemesi de önemli bir husustur. Çünkü kaynatılan bitki çayları, vitamin ve mineralini kaybeder. Bu da sizlere sade bir sıvı alımı dışında başka bir şey kazandırmayacaktır.

Bitki çaylarında elinizden geldiğince şeker kullanmayarak tüketmeye çalışın. Doğru bir bitki çayı tüketimi, tatlandırıcı kullanılmadan tüketilen çaydır. Ancak bazı bitkilerin demlendikten sonra acı tadında olması doğrultusunda acılığını alması için bal kullanılarak tatlandırılma işlevi uygulanabilir.

Bu yönde elinizden geldiğince tatlandırıcı ya da şeker kullanmadan bitki çaylarınızı tüketmeye çalışın. Çünkü sizin amacınız, bünyeye aldığınız fazla glikozları (şekeri) bünyeden uzaklaştırarak sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için sağlıklı içecekleri tüketmedir. Çok ihtiyaç duyulduğu takdir de bal en uygun tatlandırıcı karışımı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

detoks nasil yapilir

Detoks Yapma Yolları Nelerdir? Kimler Detoks Yapabilir?

Birçok insanın merak ettiği detoks ile ilgili olarak vücutta sağlıklı şekilde toksinlerden kurtulmak istediğinizde detoks …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir