Hanımlara haberler

Bilinen sağlık hurafeleri üzerine

Soğuk Hava, Soğuk Algınlığı ve Grip

Biz genelde kış aylarında hasta olduğumuz için, soğuk havalar soğuk algınlığı demektir. Hasta olmamızdan havayı suçlu tutarız. Soğuk algınlığının, hava durumuyla bir bağlantısı olmadığını gösteren yığınlarca delil var. New England Journal tarafından 1968 ‘te yapılan bir araştırma havanın soğukluğunun, soğuk algınlığı yada grip üzerinde bir etkisi olmadığını gösterdi. Daha sonra yapılan araştırmalarda aynı sonucu vermiştir. Soğuk algınlığı yada grip doğrudan temasla alınır. Örneğin birisi hapşırdığı yada öksürdüğü zaman hava yoluyla yada temas yoluyla size bulaşabilir. Ve yahut üzerinde mikrop olan herhangi bir nesneye dokunduğunuz ve elinizi ağzınıza yada burnunuza götürdüğünüz zaman bulaşabilir. Bu yüzden hasta olmak için kapalı mekanlarda olmanız yeterli. Sık sık ellerinizi yıkayın. Havayı suçlamayın.

İlaçlar kilo yapar

Genç kadınlar ilaç kullanmaya doğum kontrol hapları ile başlıyorlar. Ve uzun süre bu ilaçları kullanıyorlar. Ve giderek kilo almaya başlıyorlar. Bu ilaçların içerisindeki östrojenin iştajı artırdığı ve vücudun ödem yapmasını sebep olduğu söylenir. Gelelim gerçeklere; 44 kişi üzerinde yapılan araştırmalar sonunda hormonal ilaçların kilo almaya sebep olduğuna dair bir etki bulunamadı. Uzmanlar, günümüzdeki doğum kontrol hapların 20 ila 30 mikrogram arası düşük dozlu östrojen bulunduğunu ve bunların kilo ya sebep olmayacağını, sadece az miktarda vücudun su toplamasına sebep olabileceğini söylüyor. Fazla suyu da vücudumuzdaki hormonların ayarlayıp, kaybedeceğini söylüyorlar.

Beyin Hücreleri Öldüğü Zaman Geri Gelmez

10 yıl öncesine kadar beyin hücrelerimizin öldüğü zaman tekrar bir daha geri gelmeyeceğini biliyorduk. Bazı ilaçların ve stres gibi dış etkenlerin beyin hücrelerini öldürdüğünü, ve ölen hücrelerimizin tekrar gelişmeyeceğiniz biliyorduk.

Fakat son yıllarda yapılan bir araştırma çığır açtı. Yeni beyin hücrelerinin gelişebileceğini ispatladı. Masa tenisi ve dans dahil 30 dakika egzersiz yapmak, beyin hücreleri için adeta gübre etkisi yapıyor. Uzmanlar bu faaliyetlerin, koordinasyon ve bazı düşünce süreçlerinden sorumlu beyincik tabakasını uyardığını söylüyor. Ayrıca sudoku gibi zeka gerektiren oyunlar, yeni beyin hücrelerinin filizlenmesine yardımcı olabiliyor. New England Journal tarafından 2003 yılında yapılan bir araştırma boş zamanlarda müzik aleti çalmak yada tavla, satranç gibi oyunlar oynayarak zihinsel aktiviteler yapmanın hafıza kaybı riskini azalattığını ortaya koydu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

detoks nasil yapilir

Detoks Yapma Yolları Nelerdir? Kimler Detoks Yapabilir?

Birçok insanın merak ettiği detoks ile ilgili olarak vücutta sağlıklı şekilde toksinlerden kurtulmak istediğinizde detoks …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir