Hanımlara haberler

2000-80 modası

Geçen sene yaz kreasyonunda hepimizin modası bilindiği gibi taytlar, üzerine kesimi hoş gömlekler, kemer ve çanta ile kombin edilen çıtı pıtı fakat bir o kadar da şık ve alımlı bir moda vardı.

Tarih tekerrürden ibaretmiş ya; doğru. Annelerimizin, büyüklerimizin eski resimlerinde görüp, hayretler içersinde kaldığımız, bunlar nasıl giyilmiş dediğimiz tüm kıyafetler 2012 yılına damgasını vuran son moda kıyafetlerin ta kendisidir. 1980’lerden aşina olduğumuz tüm giysiler, ayakkabılar, güneş gözlükleri dahil hepimizin uyduğu moda trendleri olarak gardırobumuzda yerlerini aldılar bile.

Pantolon ve eteklerden tanıdığımız düşük bel tanımı, yerini yüksek bele ve bele oturan tanımına bıraktı. Beli düşük tüm giysi modası popülerliğini kaybetti. Yine 80’ler den anımsadığımız bele oturan ve hatta göğüs altı hizasına kadar gelen tüm giysiler 2012 yılının modası.

Eteklerde ise mini ve dar modası yerini eteklerin alt kısımları kloş modele bırakarak, yine 80’lerin o sıcak, masum havasını taşıyor.

Ayakkabılarda ise; ufak fiyonklarla süslü, bağcıklı ve de kare topuklar modaya damgasını vuruyor.

Makyajda ise; iddialı tonlar yerini pembe ve şeftali toplarının masumiyetine bırakmıştır.

Gömleklerde daha canlı renkler moda da ön plana çıkarken, sade ve hafif renkler demode olmaktadır. Ceketlerde daha uzun kesimler göze çarpıyor. 1980’lerin vazgeçilmez izi; puantiyeler birçok kıyafette yerini almaktadır.

Güneş gözlüklerinde ise; daha kemik iskeletli gözlükler rövanşta olup, elmacık kemiklerini örten, kahverengi ve beyaz tonlar gözlük modasını değiştirmiştir.

Bu 1980’lerin bahsettiğimiz modası günümüze ışık tutarak, zevk ve yenilik ile harmanlanmış bir şekilde 2012 yılı itibariyle 2000–80 modası adı altında moda sektörüne damgasını başarılı bir şekilde vurmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

jean pantolon ve bogazli kazak kombini

Boğazlı Kazak Nasıl Kombinlenir?

Boğazlı kazaklar kış ayları geldiğinde biz kadınları en iyi şekilde sıcak tutan harika parçalardan sadece …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir