Hanımlara haberler
ANASAYFA / Güzellik / Paraben nedir?

Paraben nedir?

Paraben

Paraben yiyecek, ilaç ve cilt bakım ürünleri içinde koruyucu olarak kullanılır, antifungal maddeler içermektedir. Aslında, paraben

kozmetik sektöründe en yaygın kullanılan koruyuculardır. Parabenler, makyaj, saç bakım ürünleri, nemlendiriciler ve tıraş ürünlerinde kullanılır. Parabenler nadiren deodorant ve terleme önleyici olarak kullanılır. En yaygın parabenler metilparaben, probylparaben ve butilparabendir.

Koruyucular, ürünün bütünlüğünün korunması için kozmetik ve diğer cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Parabenler gibi koruyucular mantar ve bakterilerin büyümesinden kozmetik ürünleri korur.  Parabenler gibi koruyucular potansiyel cilt enfeksiyonları önlemesine rağmen bazı insanların cildini tahriş edici olabilmektedir.  Paraben tüm kişilerde aynı tepkiyi göstermez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

meme kanseri onleme yollari

Meme Kanserine Karşı Çıkmak İçin Önlemler

Kadınlarda görülen kanser türlerinden biri olan meme kanseri, her kanser gibi erken tanı konulmaması durumunda …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir