Manikür Malzemeleri.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
İyi bir manikür için kullanılması gereken araç gereçlerin eksiksiz bulundurulması önemlidir. Manikür aletleri dezenfekte olmalı, uçları pas içermemeli, kendi kılıfları içinde muhafaza edilmelidir.


2.jpg


Tırnak pensi: Tırnak pensi tırnağın ucunu kesmek için kulalnılan bir alettir. Keskin olmalıdır ve paslanmaz malzemeden yapılmış olmalıdır.

Tırnak törpüsü: Çelikten yapılmış zımparalı tırnak törpüsü gibi kullanılan ancak daha az duyarlılığı ve etkinliği olan aletlerdendir.

Törpüler: kesilen tırnakların eğriliklerini gidermek ve tırnaklara şekil vermek için kullanılır. Kullanım kolaylığı açısından, törpüler esnek olmalıdırlar.

****l partikül törpüsü: Küçük ****l partiküllerin ****l bir çubuğa elektrikle emdirilmesi ile elde edilen hızlı ve etkin kullanımı olan zımparalı bir törpüdür.

Krong: Tırnak kenarındaki ölü derileri açmak ve itmek için kullanılır. ****l, plastik ve ağaç olmak üzere çeşitleri kullanılır.

Parlatıcı: Sapı hariç diğer bölümleri güderi ile kaplanmış plastik veya kemikten yapılan hafif dışbükey bir alettir. Tırnak üzerindeki çıkıntıları düzeltmek, kan dolaşımını sağlamak ve tırnakları parlatmak için kullanılır.

Et makası: Tırnak kenarlarındaki ya da tırnağın dip kısmındaki fazla kısımların kesilmesinde kullanılır.

Et pensi: Makasla kesilen tırnak kenarlarındaki temizlenmesi gereken etlerin kalan pürüzleri ile parmak kenarlarındaki sertliklerin kesilip düzeltilmesinde kullanılır. Ayrıca batık tırnakların ve nasırların çıkarılmasında da kullanılır.

Pamuk: Ojelerin temizlenmesinde ve aletlerin temizlenmesinde kullanılır.

Aseton: Tırnaktaki ojenin temizlenmesinde kullanılır.

Krem: Yumuşatıcı kremler tırnak etlerinin yumuşatılmasında kullanılır.

Manikür havlusu: Manikür işlemi sırasında kişinin ellerini kurulaması için kullanılır.

Manikür kabı: İçine sıcak yumuşatıcılı solüsyon konulur. Parmak uçları etlerinin kolay kesilmesi için eller içinde bekletilip yumuşatılır.

Manikür yastığı: Manikür esnasında elin yumuşak bir zeminde tutulması için kullanılır.

Dezenfekte ilaçları: Manikürde mikrop kapmasını önlemek için kullanılan solüsyonlar.

Steril aleti: Manikür aletlerinin temizliğini sağlayan cihaz.

Diğer manikür malzemeleri: Kağıt havlu, tırnak güçlendirici, masaj kremi vb.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst