47 yıl sonra gelen galibiyet!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
47-yil-sonra-gelen-galibiyet--4407576.Jpeg


47 yıl sonra gelen galibiyet!

A Milli Futbol Takımı, yaz kampı kapsamında deplasmanda İrlanda Cumhuriyeti ile yaptığı özel maçı 2-1 kazandı.


Kosova’yı 6-1 yenen A Milli Takım, Avrupa ve ABD’deki hazırlık kampı kapsamındaki ilk ciddi provasında İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaştı. Karşılaşmayı Milli Takımımız 2-1 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın gollerini 17. dakikada Ahmet İlhan Özek, 75. dakikada Tarık Çamdal ve 78. dakikada Jonathan Walters attı.

TÜRKİYE: Onur, Gökhan, Ömer, Hakan Balta, Caner, Ahmet İlhan, Selçuk, Nuri, Bilal Kısa, Hakan Çalhanoğlu, Mevlüt Erdinç

İRLANDA: Elliot, Wilson, Coleman, O’Shea, Delaney, Ward, Whelan, McGeady, McClean, Hoolahan, Long

47 YILDIR YENEMİYORDUK

Türkiye bu maçtan önce İrlanda ile 12 kez karşılaşmıştı. Bu maçların 1’ini Türkiye, 5’ini İrlanda aldı, 6 müsabaka berabere bitmişti. İrlanda’ya karşı tek galibiyetimizi 1967’de Ankara’daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2-1’le elde etmiştik. Bugün alınan 2-1'lik galibiyetten sonra İrlanda'yı 47 yıl sonra tekrar yendik.

500 TÜRK MAÇI TAKİP ETTİ

Türkiye ile İrlanda Cumhuriyeti arasındaki 13. karşılaşma öncesinde, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu yapıldı. Aviva Stadı'nın tribünlerinde "Gözyaşlarımız kömür karası, başın sağolsun Türkiyem" ve "Soma'nın acısı bizim acımız, yarası bizim yaramızdır" şeklinde pankartlar yer aldı. Saygı duruşu sırasında, Aviva Stadı'nda yer alan ekranlarda Soma'dan fotoğraflar gösterildi.

Mücadeleyi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri Arif Koşar, Fethi Heper, Hakan Kanık, Mustafa Beyazlı ve Taylan Üner de tribünden izledi. Yaklaşık 500 kişilik Türk taraftar grubu da kendilerine ayrılan yerde, A Milli Takım'ı destekledi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın önemli dakikaları ve gol pozisyonları şöyle:

7. dakikada gelişen İrlanda Cumhuriyeti atağında ceza alanı içinde topu alan Long, pasını geride daha uygun durumda bulunan Ward'a aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

15. dakikada McGeady'nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruş sonrasında, ceza alanında yaşanan karambolden topu çıkaran Long'un yakın mesafeden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Onur'dan döndü. Ceza alanı dışına açılan topu, Coleman bekletmeden kaleye gönderdi. Altıpas önünde O'Shea'in ayak koyduğu meşin yuvarlak kaleci Onur'u geçti ancak çizgi üzerinden müdahale eden Caner, mutlak golü önledi.

17. dakikada Türkiye, Ahmet İlhan'ın gölüyle 1-0 öne geçti. Selçuk'un pasıyla sağ kanatta buluşan Gökhan bekletmeden ortasını yaptı. Ceza alanı ön çizgisinin 1 metre kadar içinde kafa vuruşunu yapan Ahmet İlhan, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-1

36. dakikada McGeady'nin sol kanattan ortasında McClean, ön direkte gelişine şutunu çekti. Açıyı iyi daraltan kaleci Onur, sert gelen topu, tokatlayarak uzaklaştırdı.

İlk yarının kalan dakikalarında, iki takım adına da önemli bir pozisyon olmadı ve ay-yıldızlılar, soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

76. dakikada A Milli Takım, Tarık Çamdal ile farkı 2'ye çıkardı. İrlanda Cuhuriyeti ceza alanı önünde seri paslaşmalar yapan millilerde topu alan Oğuzhan, pasını soldan ceza alanı içine giren Tarık'a aktardı. Bu oyuncu, sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2

78. dakikada ev sahibi takım, farkı 1'e indirdi. Savunmanın arkasına atılan uzun mesafeli pası göğsüyle önüne alan Walters, ceza alanına girdi. Sol çaprazda açısını kapatan Ömer'den sıyrılan İrlandalı oyuncu, yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-2

Mücadelenin kalan dakikalarında, iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu olmadı ve ay-yıldızlı ekip, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst