Kristen Stewart
Daimi Üye
İlk denememde hüsrana uğradıktan sonra sizden aldığım tüyolarla internetten bir tarif buldum.
Harika oldu,eşim de bende bayıldık.
İşte hamsi tava:catalbicak:
Malzemeler:
1.Bir kilo Hamsi
2.Mısır unu
3.Tereyağı
4.Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, yenibahar
Hazırlanışı:•Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın.
•Hamsileri iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz süzgeçte bekletin.
•Hamsileri tuzlayın.
•Mısır ununu baharatlarla karıştırın.
•Hamsileri mısır ununa iyice bulayın.
•Tavanızı ısıtın ve bir kaşık kadar tereyağını erittikten sonra ateşten alın.
•Hamsileri tavanıza resimde görüldüğü gibi dizin, aralarında boşluk bırakmadan dizmeye özellikle dikkat edin, çevirirken dağılamamaları için birbirlerine çok yakın ve hatta sıkı sıkı dizmelisiniz.
•Tavanızı tekrar ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın, hamsiler kızarında kapağı kapatıp tencereyi ters çevirin, bu esnada elinize yağ damlatmamaya dikkat edin, kapağa aldığınız hamsileri, kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve diğer taraflarını da pişirin.
•Yağ ilave etmek gerekirse tavanın kenarında eriterek ilave edebilirsiniz.
•Kesinlikle sıcakken tüketin ve yanında bol salata ile.