Arnavut Ciğerim

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Ciğerin sadece bu halini seviyorum :sirin: Aceleye geldiğinden özene bözene yapamadım ama resmi idare edin artık




Arnavut Ciğeri:

350 gr. minik kuşbaşı doğranmış ciğer
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz

Süslemek İçin:

3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz,sumak

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Patatesi soyup küp olarak doğrayıp tuzlayın. Kızgın yağda kızartın.

Un, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Derin bir kaba aldığınız ciğeri üstüne unlu karışımı döküp unla ciğeri harmanlayın. Kızgın yağda ciğeri kızartın.

Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, maydanoz ve sumakla harmanlayın.

Servis tabağına önce kızarmış patatesi alın ve üstüne önce arnavut ciğeri sonra da soğanlı maydanozu yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Döktürmüşsün bugün şekerparem

Ciğerle pek aramyok ama senin tabak harika görünüyor

Benim aslında ciğer yemem lazım demir eksikliği var bende

Eşim hepkızar alıyım da yap diye,senin tarifin hoşuma gitti..

İlk fırsatta aldırıp denicem..Çocuklarda bu şekilde sever yanında patates soğan salatası....
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Cok severim, harika görünüyor.
Tabagi alip kacasim geldi. :hihi:

Canım benim :hihi:

Döktürmüşsün bugün şekerparem

Ciğerle pek aramyok ama senin tabak harika görünüyor

Benim aslında ciğer yemem lazım demir eksikliği var bende

Eşim hepkızar alıyım da yap diye,senin tarifin hoşuma gitti..

İlk fırsatta aldırıp denicem..Çocuklarda bu şekilde sever yanında patates soğan salatası....

Bende ciğeri hiç sevmem canım.Daha önce soğanlı tavada soteliyordum.Kekiği bol bol atıp yemeye çalışıyordum ama bu halini oldujm olası seviyorum.Dene mutlaka seveceksin.Çocuklara gelince;benim oğlum benden çok yedi desem yeridir.hatta tabağındakiler bitti anneee daha yokmu dedi ve benim tabağımdakilere saldırdı :hihi:

Bu arada tariflerin çok güzel,yenilerini de bekliyoruz

Eski tariflerimde var canım.Bulabilirsen bakabilirsin :hihi: Bazen böyle oluyorum.Ekleyesim geliyor bazen eklemeye üşeniyorum çünkü netteki tariflere uymuyorum çoğu zaman :uzgun: Karıştıtıp kendimce bişeyler ekleyip çıkarıp öyle yapıyorum.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Sakatat yiyemiyorum ama tabağın çok albenili Şekerparem :istebu:ellerine sağlık:sevindirikasli:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bir defa yaptım ve çöpe gitti pişmemişti.Yagınımı az koymuştum acaba..ellerine sağlık harika görünüyor
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
... @Şekerparem tarifi yazdım yağda kızart demişsin ama ciğer kendi suyunu çektikten sonra mı ekliyorsun yağı

Canım benim hayır.Ciğeri güzelce yıka ondan sonra una bula ve fazla yağını süzgü yardımıyla ele.Kızgın yağa(burası çok önemli kesinlikle kızgın olmalı) at.2-3 dk tut al.Ayarını kaçırırsan ya kuru olur yada pişmez.Bazen sos içinde bikaç saat beklettiğimde olur ama bunu sossuz yapmıştım.Çıtır çıtır şahane oluyor.

bir defa yaptım ve çöpe gitti pişmemişti.Yagınımı az koymuştum acaba..ellerine sağlık harika görünüyor

Yağının kızgın olması çok önemli canım.Yorumuna sağlık

Cok severim harika görünüyor canım ellerine saglik:eek:

Teşekkür ederim yorumuna sağlık :huhuu:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak


Canım benim hayır.Ciğeri güzelce yıka ondan sonra una bula ve fazla yağını süzgü yardımıyla ele.Kızgın yağa(burası çok önemli kesinlikle kızgın olmalı) at.2-3 dk tut al.Ayarını kaçırırsan ya kuru olur yada pişmez.Bazen sos içinde bikaç saat beklettiğimde olur ama bunu sossuz yapmıştım.Çıtır çıtır şahane oluyor.



Yağının kızgın olması çok önemli canım.Yorumuna sağlık



Teşekkür ederim yorumuna sağlık :huhuu:


Yaptım canım çok güzel oldu..Güzel de pişmişti..

Kızıma ne yaptıysam yediremedim ama inatçı keçi...

2-3 dak. pişirdiğine göre kızgın ateşte pişiriyorsun di mi..Ben altını kısıp biraz daha fazla pişirdim..çokpişmiş seviyor bizimkiler..
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Yaptım canım çok güzel oldu..Güzel de pişmişti..

Kızıma ne yaptıysam yediremedim ama inatçı keçi...

2-3 dak. pişirdiğine göre kızgın ateşte pişiriyorsun di mi..Ben altını kısıp biraz daha fazla pişirdim..çokpişmiş seviyor bizimkiler..

Bizde çok pişmiş severiz.Çiğ ete tahammulum yoktur.En büyük ocakta en hızlı şekilde 3 dk pişirdim.Şahane oldu.Fazlası eti kurutur bence :acep: Ellerine sağlık canım hani resmi nerde :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst