Baklalı pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
baklali-pilav_cc8a9049.jpg



Baklalı pilav

6 kişilik

Baklalı pilav malzemeleri

2 su bardağı pirinç

1 kuru soğan

Tuz

1 su bardağı iç bakla

2 çorba kışığı sarı üzüm

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Baklalı pilav hazırlanışı

Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin. İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin. 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün.

Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Baklalı pilav artık hazır, afiyet olsun.

Lezzet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst