Narlı pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
narli-pilav_728ce413.jpg


Narlı pilav



3 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı nar suyu

Nar taneleri

Tuz

Narlı pilav hazırlanışı
Narlı pilav: Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 3 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp ısıtın. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Nar suyu ve etuzu ekleyip karıştırın. Nar suyu kaynayana kadar hızlı daha sonra tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ve kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp pilava nar tanelerini ekleyip harmanlayın. Pilavı bir kalıba doldurup şekil verin. Ters çevirerek servis tabağına alın. üzerini rendelenmiş limon kabuğu ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Narlı pilav artık hazır, afiyet olsun.

Lezzet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst