Malzemeler:1 kilo hamsi
pirinç
kuş üzümü
dolmalık fıstık
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
tuz
Yapılışı:hamsileri kılçıklarından temizleyip yıkayalım.Tavada sıvıyagı ve fıstığı kavuralım içine üzümü ve pirinci katıp karıştıralım suyunu ve tuzunu katıp pişmeye bıralalım demlenen pilava karabiber ve pulbiber katıp karıştıralım.Yağlanmış borcamın altına ve kenarlarına hamsileri dizelim hamsilerin üzerine pilavı koyup kaşıkla düzeltelim.Kalan hamsileri boşluk kalmıyacak şekilde üzerine dizip fırında kızartalım.
pirinç
kuş üzümü
dolmalık fıstık
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
tuz
Yapılışı:hamsileri kılçıklarından temizleyip yıkayalım.Tavada sıvıyagı ve fıstığı kavuralım içine üzümü ve pirinci katıp karıştıralım suyunu ve tuzunu katıp pişmeye bıralalım demlenen pilava karabiber ve pulbiber katıp karıştıralım.Yağlanmış borcamın altına ve kenarlarına hamsileri dizelim hamsilerin üzerine pilavı koyup kaşıkla düzeltelim.Kalan hamsileri boşluk kalmıyacak şekilde üzerine dizip fırında kızartalım.