Salçalık kırmızı biberden reçel yaptım tadı ve lezzeti çok güzel oldu,içinde acı biber de olduğu için tadı önce acı sonra hafif acı Önce az yaptım ama bir küçük kavanoz olan reçel 3 günde bitti ,özellikle eşim çok beğendi ve tekrar yapmamı istedi ,bende yaptım tabi ...ilk yaptığımda biberleri doğradım ikinci yapışımda robottan çektim ,lezzet aynı ama robottan çekerek yaptığımın görünüşü daha güzel oldu sankifff:
5 adet salçalık kırmızı biber
2 adet kırmızı acı biber(benim kızlar acı yemez diye az koydum orjinal tarifte 5 adet)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım tencereye koyup üzerine toz şekeri döküp yaklaşık 2 saat bekletelim..
2 saatin sonunda 1 su bardağı su ekleyip biberleri kaynatalım,yarım saat kadar kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip ocağı kapatıyoruz ,bu ölçüyle yaklaşık 500 gr reçel oluyor...
5 adet salçalık kırmızı biber
2 adet kırmızı acı biber(benim kızlar acı yemez diye az koydum orjinal tarifte 5 adet)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım tencereye koyup üzerine toz şekeri döküp yaklaşık 2 saat bekletelim..
2 saatin sonunda 1 su bardağı su ekleyip biberleri kaynatalım,yarım saat kadar kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip ocağı kapatıyoruz ,bu ölçüyle yaklaşık 500 gr reçel oluyor...
Moderatörün son düzenlenenleri: