Hamburgerci çocukları 'anne hamburgeri' ile ikna edin

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
hamburgerci-cocuklari-anne-hamburgeri-ile-ikna-edin-3478769.Jpeg


Hamburgerci çocukları 'anne hamburgeri' ile ikna edin

Çocukların en sevdiği yiyeceklerden biri hamburger ve patates kızartmasıdır. Ancak bu yiyeceklerde kullanılan yağlar çocuklar için tehlikelidir.Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Çocuklara yemek yedirmek bazen deveye hendek atlatmaktan zor olabiliyor .Fakat neredeyse hiçbir çocuk hamburger’e hayır diyemez.Hatta her öğün olsa yiyebilir.Ama dışarıdan satın alınan hamburgerler çocukların sağlığını tehdit edebilecek boyutta olabilir.Bu durumda evde sağlıklı bir şekilde hazırlayabileceğiniz anne hamburgerleri ve fırın patates çocuğunuza daha cavip gelebilir.

ANNE HAMBURGERİ
Kendi hamburger ekmeğimizi yapmakla işe başlayalım.Arzu ederseniz evde sağlıklı hamburger de yapabilirsiniz. Sizin ekmeğinizle sandviç veya hamburger yemeğe alışan çocuklarınızın, bir süre sonra, içinde türlü katkı maddesi olan ve ağızda tatlı bir lezzet bırakan o ekmekleri ağızlarına koymak istemeyeceği kesindir. Sağlıklı ve mutlu çocuklar için elele verelim.

MALZEMELER:
Yaklaşık 15 hamburger ekmeği için
4 1/2 su bardağı organiktam buğday unu
2 tatlı kaşı silme kuru maya
2 yumurta,
100 ml. zeytinyağı
4 tatlı kaşığı yoğurt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI:
-Un, maya, şeker, tuz ve ılık su ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Ardından yumurta ve yoğurdu da ekliyor, hamuru makinede yoğuruyorsak 5 dakika, elde yoğuruyorsak 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
-Hamurun üzerini nemli bir bezle ve mutfak havlularıyla örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
-Mayalanan hamuru ellerimizi unlayarak 15 eşit parçaya bölüyor, her birini yuvarlayıp sandviç şekli veriyor ve yağlı kağıt üzerine bırakıyoruz. 45 dakika /1 saat kadar tekrar mayalanmalarını bekliyoruz. Hamurlar kabaracağı için aralarına boşluk bırakıyoruz.
- Fırınımızı 200 dereceye ısıtıyoruz
-Ekmeklerimizin üzerine hamurları ezmeden hafifçe su sürüp çörekotu, susam veya kişniş serpeleyebiliriz.
- 20- 25 dakika ekmeklerimizin üzeri pembeleşene kadar pişirip, ancak soğuduktan sonra fırından çıkartıyoruz.
Çünkü bu hamburgerlerin ekmeği tam buğdaydan, köftesi katıksız, katkı maddesiz, yağsız, yüzde yüz dana etinden, sosu taze sebzelerden (havuç, maydanoz, kabak, domates, biber, taze yeşillikler, kişniş, sızma zeytinyağı, tahin, kekik, karabiber, nane, kimyon, zerdeçal, zencefil) oluşuyor. Protein değeri çok daha yüksek, trans yağ ve doymuş yağ içermiyor. Dışarıda satılan hamburgerler 550-600 kalori iken EVDE birlikte hazırladığınız aynı gramajdaki sağlıklı hamburgerleri, leziz sosuyla birlikte sadece 300 kalori.

SUNUM ÇOK ÖNEMLİ !
Çocuklarının sağlıklarını ve mutlu olmalarını isteyen annelerin ekmeğinden etine, ketçapından mayonezine kadar hamburgeri hamburger yapan ve sağlıksızlık kokan ne varsa hepsini sağlıklı halleriyle bir araya getirerek ve hamburgerin o cezp edici lezzetini çocuklarına yaşatabilirler. Böylelikle dışarda hamburger tüketmek istemeyen çocuklar yetiştirmiş olurlar.

Çocuklarınızla hamburger yapımını hem sağlıklı yanlarını anlatarak hemde aynı zamanda onlarla birlikte keyifli vakit geçirmeyi sağlayarak farklı bir zaman geçirmiş olursunuz.Böylece çocuklar artık, her seferinde anne babalarının başlarının etini yedikten sonra zevkle mideye indirdikleri hamburgerleri evlerinde kolayca hazırlayabilmenin keyfini yaşayacaklar.

Çocuklarınızın beslenmesinde sunumda çok önemlidir. Dışarda görükleri hamburgerleri hep patates kızartması ile bağdaştıran çocuklar sizden de aynı şeyi isteyebilirler. O zaman evde kendi soydugunuz patatesi farklı eglenceli şekillerde keserek fırına yağlı kağıt üzerine koyarak hiç yağ koymadan 30 dk da yapabilirsiniz. Her defasında farklı şekillerde olmasına dikkat ederseniz ve çocugunuza bunu ödül olarak gösterirseniz onlar için beslenmek eğlenceli hale dönecek ve dışarda hambuger yemeği tercih etmeyeceklerdir.

Milliyet

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst