Çocuk Gelişiminde Ezber Bozan Açıklamalar...

OP
S

saglikon2

Yeni Üye
Katılım
12 Nisan 2013
Mesajlar
28
Tepki
13
Puan
3
Konum
Bakırköy
Çocuk Gelişiminde Ezber Bozan Açıklamalar...
'İnek sütü ve portakal suyu çocuk sağlığı açısından çok zararlı... Pet şişe, yoğurt kabı yapımında kullanılan, plastiğin sertliğini sağlayan madde Bisfonel A; zehir! İlaçların çoğu vücuttaki yararlı bakterileri yok ettiği için bağışıklık sistemi zayıflar. Doğal probiyotik olan 'kendi yaptığınız yoğurt' ya da dışarıdan alınan takviyelerle bu dengeyi tekrar kurmak gerekir. ****bolik sendrom, diyabet, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığın temelinde bu hatalar yatıyor' diyerek ezber bozan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
---------------------------------------------
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala yıllardır doğru bilinen bilgilerin yanlış olduğunu, bu yanlışların düzeltilmediği takdirde gelecek nesillerin sağlıklı gelişimlerinin mümkün olmadığını söyledi. Prof. Dr. Özer Pala çocuk gelişimiyle ilgili ezber bozan şu çarpıcı açıklamaları yaptı.
Probiyotikler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir!
Sezaryan veya prematüre doğan çocuklarla normal doğan çocukların bağışıklık sistemleri çok farklılık gösterir. Bunun başlıca nedeni; çocuğun doğum kanalında anneden aldığı, vücuda yarar sağlayacak olan mikropları zamanla bağırsakta tutup koruyuculuk sağlamasıdır. Erken doğan ve küveze konan bebeklerin anneyle teması olmadığı için çevredeki değişik mikroplar 'normal bağırsak florası' denilen koruyucu mikropların gelişmesini etkilediği için bağışıklık sisteminin geç gelişmesine sebep olur. Pribiyotiklerin önemi işte burada ön plana çıkar. Çünkü probiyotikler bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal prebiyotik veya dışarıdan alınan takviyelerle bu dengeyi tekrar kurmak gerekir.
İnek Sütünün 4 Zararı:
1* İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez.
Genetik diyabetli çocuklar ne kadar erken ek gıda ve inek sütü alırsa o kadar erken diyabet ortaya çıkar. Hazır mamadan ziyade bu işi yapan faktör inek sütüdür. İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez. Kalsiyum fosfor oranı bire birdir bunun emilebilmesi için 2'ye 1 olması gerekir.
2* İnek sütü kemik erimesi yapar.
Anne sütü en güzel kalsiyum kaynağıdır. İnek sütünden yeterince kalsiyum sağlayamazsınız erişkinlerde kemik erimesi olmasın diye verilen inek sütü kemik erimesi yapar.
*Kalsiyum almak için mutlaka süt içmek gerekmez. Maydanoz, badem, brokoli, süt ürünlerinden çökelek, peynirde de kalsiyum var.
3* İnek sütü damar sertliğine zemin hazırlar.
İnek sütü yerine keçi sütü almak daha yararlıdır. Keçi sütündeki kalsiyum vücut daha yararlıdır. Keçi sütündeki yağlar damar sertliğine daha az yatkınlık gösterir. Halbuki inek sütü daha ilk günden başlayarak damar sertliğine zemin hazırlar.
4* Süt içen çocuklar hiperaktif olur.
Süt bağırsaktan demir ve çinko eğilimini engeller. Süt içen çocuklar hiperaktif olur. Bu çocuklar yerlerinde oturamazlar. Davranış bozukluğunun bir numaralı sebepleri arasında süt gelir.
Süt Yerine Yoğurt Tüketin!
Süt yerine yoğurt tüketilmelidir. Ancak yoğurt günlük sütten değil çarşı sütünden yapılmalıdır. UHF'lı süt kesinlikle kullanılmamalıdır. Yoğurt kaplarına dikkat edilmesi gerekir, bazılarının altında 6 numara var. 6-7 numara Bisfonel-A açısından yoğun olduğu için zararlıdır.
Portakal Suyu ****bolik Sendromu Tetikler...
Günlük C vitamini ihtiyacı 50 mg kadardır. Fazla alındığında bağırsakların düzeni bozabilir, zamanla böbrek taşı oluşabilir. Portakal suyundaki fruktoz; ****bolik Sendrom denilen yağlanmayı, şeker hastalığı, kan yağlarının artmasını, ilerde tansiyon oluşmasını sağlayacak ana faktörlerden biridir. Kısa bir süre öncesine kadar sadece erkeklerde görülen GUT Hastalığı bugün Amerika 40 yaşından sonra kadınlarda da sık görülmeye başladı. Bunun bir numaralı sebebi portakal suyudur...
Normal yenilen her yeşillikte C vitamini vardır. Çok fazla C vitaminine ihtiyaç yoktur. Herşeyin fazlası zarar. Bir portakal suyuna kaç tane portakal sıkılırsa, sıkılan portakal kadar fruktoz karaciğerde yağlanmaya sebep olur.
Bisfonel A: ZEHİR
Bisfonel A 7 numara ile gösterilir. Özellikle su bidonlarında görülür. Plastiğin sertliğini sağlayan bir maddedir ama zehirdir. Kan yağlarını artırır, karaciğeri yağlandırır, insilün direncini artırır, hamilerde çocuğun cinsiyetini etkiler, erkek çocuklarda göğüs büyümesine yol açar, kişiliğini etkiler, kız çocuklarda erken erkek çocuklarda ise geç ergenlik oluşmasına sebep olur. 5 numaranın dışındakileri mümkün olduğunca kullanılmaması gerekir.
Anne Sütünün Değeri Bilinmiyor...
Anne sütü altın değerindedir ama kıymeti bilinmiyor. Annenin sütü az geldiğinde hemen bir kutu mama veya ek gıdalar verilerek bebeğin bağırsak florası bozuluyor. Bu da bebeğin alerjik olmasını, aile genetik olarak şeker hastalığı varsa şeker hastalığına yatkınlığı artırıyor.
Probiyotikler Bağışıklık Sisteminin Güvencesidir!
Aslında probiyotik ve prebiyotik olarak iki başlık altında açıklanması gerekir. Bunlar bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini sağlar. Eksikliğinde hastalıklara yatkınlık artar, koruyuculuk iflas eder ve alerji oluşur. Kız çocuklarını mesane ve genital iltihaplanmalardan korur. Ancak alınan her etkili madde -mide ilacı, antibiyotik gibi- bakteri öldürürken yanında yararlı bakterileri de yok eder. Bu nedenle ilaç kullanırken mutlaka pribotik alınarak bunların yerine koyulması gerekir. Bu da ya doğal prebiyotik veya ilaç şeklinde olmalıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst