Hamsi Çilihtası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
535997529892.jpg




Hamsi Çilihtası

1 kg hamsi
Yarım demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
5-6 adet pazı yaprağı
7-8 dal taze nane
Yarım su bardağı mısır unu
3/4 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta, tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Servis için: Salatalık

YAPILIŞI:

Ayıklanmış ve kılçığı alınmış hamsiyi yıkayıp, süzün. Kağıt havlu üzerinde fazla suyunu aldıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Kıyılmış maydanoz, taze soğan, pazı ve naneyi ilave edin. Mısır unu, un, tuz rabiber katın. Suyunu ilav malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup, kızdırın. Harçtan tavanın yüzeyini kaplayacak kadar miktarı ayrı bir kaba alın ve içine 1 adet yumurta kırıp, karıştırın. Karışımı tavaya boşaltın ve önlü arkalı kızartın. Yumurta ekleyerek kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın ve 4 adet hamsi çilihtası elde edin. Salatalıkla birlikte sıcak servis yapın.



Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst