Limonlu tart

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Limonlu tart

attachment.php


Limonlu tart malzemeleri
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı
3 su bardağı un
1 paket vanilya

Krema için
4 yumurta sarısı
2.5 çay bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 limonun suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için
3 yumurta akı
1 tutam tuz
1.5 çay bardağı toz şeker

Limonlu tart hazırlanışı

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın ve iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru tezgaha alıp tart kalıbının büyüklüğünde açın. Yağladığınız kalıba hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Krema için limon suyu ve kabuğu hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ve kabuğunu ekleyip 2-3 dk daha pişirin ve ocaktan alın. Yumurta akını, toz şekeri ve tuzu bir kaba alıp katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına alın. Pişirdiğiniz tartın üzerine hazırladığınız kremayı döküp yayın. Merengi üzerine şekilli olarak sıkın. Tekrar 170 derece fırında üst pişirme ayarında merengler kızarıncaya kadar pişirin.

lezzet.com.tr
 

Ekli dosyalar

  • limonlu_tart_1.jpg
    limonlu_tart_1.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 59

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Aman görüntüsü pek güzelmiş olsada yesek :dusun:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yazin yaparim artik, bana yazin iyi gider gibi geldi. :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst