Taratorlu Kalamar Tava

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
2_1112201212014_37318.jpg


Taratorlu Kalamar Tava

Malzemeler:

200 gram kalamar, 1 şişe soda, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, kızartmak için sıvı

Taratoru için:

3 dilim ekmek için, 1 diş sarımsak,1 avuç ceviz

Hazırlanışı:

Derin bir kabın içine unu, kabartma tozu ve sodayı karıştırıp boza kıvamına getirin. Kalamarları dondurucudan alıp bu karışımın içine batırıp çıkartın. Kızgın yağın içine atıp 5 dakika kadar kızartın. Taratoru için ekmek içini ceviz vesarımsakla mutfak robotunda çekip biraz suyla inceltip sos kıvamına getirin. Kızarmış kalamarla birlikte servis yapabilirsiniz.

ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst