Klasik Tarzda Yemek Odası Dekorasyonu

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Klasik tarzda yemek odaları hem gösterişli hem de zarif görünebilen yemek odalarıdır. Romantik tarza yakın olduğu söylenebilir. Klasik bir yemek odasında göze çarpan öğelerin başında masaya doğru sarkan, gösterişli bir avize gelir. Odanın tarzını vurgular ve ışıltısıyla göz kamaştırır.

kumas-sandalyeler.jpg

Yemek odanız klasik tarzda olacaksa, klasik tarzda ahşap yemek odası takımıyla işe başlayabilirsiniz. Düz ve sade çizgiler yerine, işçiliği olan mobilyaları tercih edebilirsiniz. Kumaş kaplı, kıvrımlı hatları olan sandalyeler dekorasyonu tamamlayacaktır.
avize-yemek-odasi.jpg

Düz çizgilerle tasarlanmış ahşap takımlar modern yemek odaları için daha uygun olabilir. Klasik yemek odalarında ise mobilyada süslemelere yer vermek tarzı belirginleştirir. Modern konsolların yerini klasik yemek odalarında cam kapaklı, geniş büfeler alır.
uzun-masa.jpg

Uzun, dikdörtgen masaların klasik tarz için biçilmiş kaftan olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak elbette masanın uzunluğu ve şekli odada masaya ne kadar yer ayrılabildiğine bağlıdır. Masaya rahatça oturup kalkılabilmesi, masa etrafında rahatça yürünebilmesi tarzın gereklerinden çok daha önemlidir. uzun, dikdörtgen yerine yuvarlak bir masa da pekala tarzınıza ayak uydurabilir.
yemek-odasi-lamba1.jpg

Daha makalemizin başında aydınlatma için kristal bir avizenin ne kadar uygun olacağından söz ettik. Kristal avize yerine, farklı bir sarkıt lamba modelini de kullanabilirsiniz. Gözleri üzerine toplayabilsin yeter! Daha modern tasarımlı bir avize kullandığınızda çizginizi klasikten moderne doğru bir nebze çekmiş olursunuz. Bu da hem klasik tarzınızı korumanızı hem de modern yönünüzü ortaya koymanızı sağlayan şık bir karışım olabilir.
klasik-cerceve-ayna.jpg

Duvarda yine klasik tarzda aplikler, vintage çerçeveli bir ayna, altın rengi, varak çerçeveler, desenli halı ve klasik tarzda perdeler bu yemek odasında bir araya gelebilir. Özellikle büyük aynaların bu stilin ihtişamlı yanını öne çıkarttığı doğrudur.
koyu-renk-duvar.jpg

Yemek odası eğer geniş değilse bu süsleme ve desenlerin odayı boğmaması için duvar rengi açık olabilir. Geniş yemek odalarında ise koyu bej, açık ya da koyu kahverengi gibi renkli duvarlar kullanılabilir. Yine de koyu ve açık renk tonları arasında belli bir denge kurmaya çalışın. Mobilyalar ve duvar ile zemin arasında koyu ve açık rengi paylaştırırken odanın ferah görünümü hep ön planda olsun.
yemek-odasi-klasik-perde.jpg

Eğer katlı, drapeli, volanlı perdelere sık sık gözünüz takılıyor ama nereye uyduracağınızı bilemiyorsanız, işte klasik tarz yemek odası bu tasarımları kullanmanın tam yeridir. İpek, organze ve tafta kumaşlar bu modellerin klasik tarzını daha da öne çıkarır.
klasik-modern-tarz.jpg

Yemek odasında tümüyle klasik tarzı benimseyebileceğiniz gibi, klasik öğelerle çağdaş tasarımları bir araya getirerek kendi stilinizi ortaya koymayı deneyebilirsiniz. Daha sade bir aydınlatma ürünü seçmek, düz ve modern tasarımlı bir halı sermek ya da modern bir tablo asmak yemek odasını hem klasik hem de çağdaş gösterebilir.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Tesekkürler canlarim begenmenize sevindim :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst