Yemek Odasında Klasikten Moderne Geçiş

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Hangi ev olursa olsun bir odayı düzenlemenin onlarca, yüzlerce farklı yolu olabilir. Renk, mobilya ve aksesuar seçimi kişiden kişiye değişir. Aynı tarzda olsa bile birbirinin tıpatıp aynısı iki ev bulmak imkansız görünür. Bu olasılıklardan söz ediyorum çünkü evinizde mobilya değil de tarz değişikliğine gitmek kendinizi iyi hissedeceğiniz bir mekan yaratmanız için kestirme yol olabilir. Bir yemek odası örneğiyle başlayalım. Geleneksel tarzı terk edip modernleşen bir yemek odası bu.


yemek-odasi2.jpg



dekorasyon-once-sonra.jpg



İnanması zor ama aynı yemek odasının birbirinden bu kadar farklı görünebilmesi mümkün. Klasik tarzdaki ahşap mobilyalarla yapılan ilk düzenlemede yemek odasında aslında bütün kurallara uyulmuş gibi. Açık renk duvar, konsolun iki yanında duvar aplikleri, ev bitkisi gibi pek çok makalede okuduğumuz öneriler yerine getirilmiş.


Ancak bu klasik yemek odasındaki başlıca sorunlardan biri mobilyaların her biri farklı bir ahşap renginde. Bu da dağınık ve uyumsuz bir görüntüye yol açıyor. Masa ve sandalyeler, konsol, büfe her biri başka bir ağaç renginde. Böyle olunca bir türlü denge sağlanamıyor. Bir diğer nokta, bu kadar çok kahverengi odada negatif bir duygu yaratmış. Tavanın beyaz rengi yetmiyor. Sıkıcı, kapalı bir görüntü var.


İkinci fotoğrafa baktığımızda ise eski yemek odasından eser yok. Bunun en büyük nedeni de tamamen farklı bir tarz anlayışıyla yaklaşılmış olması. İki fotoğrafı karşılaştırdığımızda tek ortak mobilyanın yemek masası olduğu görünüyor. Ancak bu masif ahşap masa çok güzel bir yemek masası ve modern sandalyelerle de gayet uyumlu.


Eski ve ahşap yemek masanızı gözden çıkarmadan önce düşünün. Bu tip bir masayı modern yemek odası sandalyeleriyle birleştirince çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Modern bir yemek odasına ahşap sıcaklık katacaktır.


İkinci fotoğraftaki mobilyalar IKEA’dan alınmış. Bu tip bir değişiklik için mutlaka lüks mağazalardan alışveriş etmeniz gerekmez. Duvarın koyu rengi ve ona kontrast oluşturan beyaz kütüphane oldukça ilgi çekici görünüyor. Böyle bir kütüphaneyi sadece kitapla doldurmak zorunda değilsiniz. Kitapların yanı sıra aksesuar da dizebilir, bir büfe olarak kullanabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst