Fırında Patatesli Palamut

N

nuran34

Misafir
:findikim:

Fırında Patatesli Palamut

Malzemeler:
1-2 adet palamut (ortadan ikiye bölünmüş) , 2 adet patates, 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet soğan, 1 adet limon (dilimlenmiş), Tuz, Karabiber



Hazırlanışı:
Yuvarlak halka halka kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayın.Çok az yağladığınız borcama alın ve patatesleri dizin.Üzerine karabiber ve pulbiber serpin ve 200 derecede bir 20 dk pişirin. Bu süre fırındaki tepsinin üzerine halka halka doğranmış bir büyük soğanı da dizin. Soğanların üzerine de tuz, limon ve çok az karabiberle harmanladığınız palamutları koyun. 200-230 derecede bir 20-25 dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin. Sağlıklı, besleyici, omega 3 yönünden çok faydalı bir öğününüz hazır.


 
OP
N

nuran34

Misafir
güzel tat verir ama yaz domatesi olsa daha iyi olur onla:huhuu:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
güzel görünüyor,eline sağlık ben de yaparım böyle ama domates koymadan,domatesli denemek lazım:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst