Yufkada Lüfer

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Yufkada Lüfer

Malzemeler:
1 adet lüfer
2 yaprak baklava yufkası (20 x 20 cm hazır alınır)
50 gr tereyağı
1 adet defneyaprağı
½ çay kaşığı Tuz
½ çay kaşığı Karabiber

lufer_cf754ed0-f979-444e-9dec-edbd6863b272_3.jpg


Hazırlanışı:
Temizlenmiş lüferin içene defne yaprağı konulur, tuz ve karabiber atılıp bekletilir. Baklava yufkası açılır, fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür. Bir kat yufka üzerine konur tekrar yağlanır. Hazırlanmış baklava yufkası lüfer balığının baş ve kuyruk tarafı dışta kalacak şekilde sarılarak rulo yapılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece 20 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst