Tan Sağtürk - Biyografi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
res5.jpg


Tan Sağtürk

14 Temmuz 1969 İzmir doğumlu Tan Sağtürk daha 9 yaşında bir çocukken balet olmaya karar verdi. İlk öğrenimini İzmir Devlet Konservatuarı’nda tamamladı ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nde Yüksek Lisansını yaptı. Daha sonraları da Fransa’da eğitimine devam etti. Bir yıl boyunca Fransız Genç Balesi’nde çalıştı,sonra da Fransız Devlet Balesi’ne geçiş yaptı. Böylelikle Tan Sağtürk, Fransız Devlet Balesi’ne giren ilk yabancı oldu. Burada ömür boyu kontratı olanağı olmasına rağmen istifa etti ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde bir sene baş balet olarak görev yaptı. Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açan Tan Sağtürk, Türkiye’ye baleyi tanıtan, yayan ve sevdiren isim oldu. Açtığı birçok dans ve bale merkezleriyle dansın ve balenin gelişmesinde büyük rol oynadı. Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Ara Danslar, Ara Nağmeler ve Emrivaki yapıtlarda başrolde oynamış, Türk seyircisine klasikler ve modern bale sevgisini arttırmıştır. Alanında birçok başarı yakalayan Tan Sağtürk 2006 yılında Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasından kültürel alada birincilik almaya hak kazandı. Sahne hayatında da başarıyı yakalayan Sağtürk, Biri Bizi Gözetliyor ve Benimle Dans Edermisin yarışmalarıyla karşımıza çıktı. Sonraları da Şöhret Okulu,Bez Bebek,Selena,Dolunay ve İkinci Bahar dizilerinde rol aldı.

Manken Duygu Dikmenoğlu ile yaşadığı aşk ile adından söz ettiren Tan Sağtürk’ün adı bu aşktan sonra Ceyda düvenci ve Ece Özbek ile de beraberlikleri dikkat çekti. Binbir Gece dizisinin Şehrazat’ı Bergüzar Korel ile 2007’de yaşadığı aşkla gündeme geldi ve aynı yılın yazında Amerika’da kalp ameliyatı geçirdi.

Gür,sarı saçlarıyla dikkat çeken Tan Sağtürk uzun zaman uzun saçlarını kullandı. Dağınık uzun saçları görüntüsüne her zaman ayrı bir hava kattı. Bez Bebek dizisinde kısa saçlarıyla da kendini gösteren Tan Sağtürk doğrusu saçlarını kendisine yakıştırmayı başarıyor. Kısalttığı saçları ile çok farklı bir havaya bürünen Tan Sağtürk’ü ilk görenler neredeyse tanıyamayacakları kadar değişim olduğunu söylüyorlar.


Alıntı

tansagturk.jpg


1291127680549.jpg


Tan_SAGTURK_resim3.jpg


tan-sagturk_28142.jpg


Tan_SAGTURK_CocuklarlaElEle.jpg
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
uzun saçlı hali daha güzeldi,ayrıca burçdaş oluyoruz :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst