Gebelikte Güzellik Sırları(İlk Trimester)

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
1.-Trimester.jpg


Bebek istiyordunuz ya da süpriz oldu. Ve artık onun (onların da olabilir) kalp atışını doktorunuz duydu. Öncelikle tebrik ederiz. Şimdi artık şöyle derin bir soluk alma zamanı. Yolunuz uzun. Ne çok şey var düşünülecek bebekle ilgili. Öncelikle sağlıkla kucağa alınması tabi. Sonra ismi, odası, kıyafetleri, cinsiyeti, acaba gazı olur mu, kilosu ne olacak acaba…

Bu da ne.

Peki ya siz? Siz ne durumdasınız? Tabi ki bebek önemli ama onu taşıyan da . Unutmayın ki siz kendinizi iyi hissedikçe, o olduğu yerde bunu anlayacak ve bunun ödülünü size doğduğunda daha sakin ve huzurlu bir bebek olarak verecek. İnanın bize. Araştırmalar bu durumu artık kanıtlıyor çünkü. Sizin için hamileliğin 3 ayrı döneminde uygulamanız gereken bazı güzellik ipuçları fısıldıyacağız. Umarız bu bilgileri değerlendirirsiniz.

Birinci Trimester (İlk 3 ay)

Ergenlik sivilceleri nedeniyle kendinizi banyoya kitlemeyin. Bu bebeğinizin büyüdüğünün işareti. Ama ilaç ya da kozmetik kullanmayın. Başa çıkmak için bol sıvı tüketin, daha düzenli ve vitamin (vitamin C, folik acid, B6 vitamini ve demir) içeriği yüksek beslenin ve cildinizi su ve sabunla temizleyin. Doktorunuzun kabul ettiği yağsız nemlendiriciler de kullanabilirsiniz. Cildinizin kuru olması da sivilceye sebep olur çünkü.

Şampuan reklamları için hamile olduğunuz dönem çok idealdir. Çünkü doğuma kadar saçlarınız dökülmeyecek. Günden güne parlak, hacimli ve dolgun saçlara sahip olacaksınız. Ne hoş değil mi? Ama bu arada yüzünüzde ve bazen de sırt ve karnınızda oluşacak lekelere üzülmeyin. Doğumdan sonraki 6 ay içinde bunlar da gidecek. Siz onları boşverin. Saçlarınızın güzelliği ile ilgilenin.

Saç boyamak birçok otorite tarafından özellikle hamileliğin ilk üç ayında yapılmaması gereken işlemler listesine alınmıştır. Mümkünse tüm hamilelik süresince saçınıza herhangi bir kimyasal işlem uygulatmayın. Ama çok gerektiğini düşünüyorsanız ilk trimesterden sonra tek işlemli saç boyası yaptırabilirsiniz. Yani hem boya hem de üzerine röfle vs. uygulatmayın. Unutmayın Ne kadar az kimyasal o kadar çok güvenlik…

Hamilelikte diş sağlığınız önemli. İnanmayabilirsiniz ama diş ve diş eti hastalıkları erken doğuma dahi sebep olabilir. Dişlerinizi her yemekten sonra fırçalayın. Eğer macun kokusu ve tadı midenizi bulandırıyorsa çocuk macunlarını deneyebilirsiniz. Diş fırçalamanın kendisi dahi sizi zor duruma sokuyorsa başınızı aşağı doğru eğerek ve daha küçük diş fırçası kullanarak bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Her diş fırçalaması arasında şekersiz sakız çiğnemenizi de ayrıca öneriyoruz. Fakat bazı diş tedavileri çok mecbur kalınmadıkça yapılmamalı. Eğer planlı bir hamilelik yaşamayı düşündüyseniz öncesinden diş muayenesi ve tedavisi yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Solaryumu çok seviyor olsanız dahi, bu 9 aylık dönemde buna ara verseniz iyi olur. Çünkü sizin vücut sıcaklığınızın yükselmesi gelişmekte olan bebeğiniz için oldukça tehlikeli olabilir. Solaryum zaten sizin için de iyi değil ki. Herkes bilir solaryumun cilt kanseri riskini yükselttiğini. Solaryum kadar, güneşsiz bronzlaşma kremleri ve spreyleri de oldukça tehlikelidir. Üstelik hamilelikte vücudunuzda değişen hormonlar yüzünden cildinizin bu kozmetiklere nasıl reaksiyon göstereceğinizi bilemezsiniz. Bronz görünmeye çalışırken kıpkırmızı olma ihtimaliniz de var.

Bakım uygulamalarından biri de el ve ayak tırnaklarına bakım yapmaktır. Ancak bu işlemleri yaptırmanız gerekiyorsa dikkat etmeniz gereken noktalar olduğunu unutmayın.

Hamilelik sırasında manikür ve pedikür yaptırmanızın riskli olduğunu düşündürecek hiçbir bulgu yoktur. Ayrıca bir iyi haber daha, tırnaklarınız normalden daha hızlı uzayacak ve daha sert olacak. Ama manikür ve pedikür yapılırken kullanılan aletlerin steril olup olmadığına çok dikkat etmelisiniz. Aksi halde enfeksiyon kapma olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle kendi alet setlerinizle kuaföre gitmeniz daha sağlıklı bir yöntemdir. Tırnak cilası ve ojeler ise genelde sorun yaratmaz. Ancak ojenin kokusu çok uzun süre ve yüksek miktarlarda solunduğunda, içindeki bazı maddeler sebebiyle bebekte birtakım doğumsal sorunlara neden olabilir. Ne demiştik yazımızın başlarında ”ne kadar az kimyasal o kadar iyi”. Bu yüzden oje uygulaması yapılan yerin iyi havalandırılması gerekir. Size tavsiyemiz manikür ve pedikür gibi uygulamaları gerçekten çok gerekli olduğu zamanlarda ve sıklığını azaltarak, mesela ayda bir yaptırmanızdır.

Pedikür yapılırken dikkat etmeniz gereken önemli bir husus var: Uygulayıcının ayaklarınıza ve bacaklarınıza masaj yapmasını engellemelisiniz. Çünkü dizlere kadar yapılan masaj, bacak damarlarındaki olası kan pıhtılarının kopup dolaşıma karışma olasılığını artıracaktır. Bu yüzden pedikür uygulayan kişinin bacağınıza masaj yapmasını engellemelisiniz.

Her ne kadar dokunulmasına izin vermeseniz de göğüsleriniz oldukça iri görünmeye başladı. Çünkü vücudunuz bebek için hazırlanıyor. Doğduğunda onu doyurmak gerekecek… Belirli aralıklarla yeni iç çamaşırı almanızı tavsiye ediyoruz. Göğüslerinizi toparlayan iç çamaşırları ile inanın hamile olmak çok hoşunuza gidecek. Ama göğüslerinize baskı uygulayan sütyenlerden uzak durmalısınız.

Ah işte o geçiş dönemi. Eski kotlarınız size olmamaya başladı ama hamile kıyafetleri için de çok erken. E ne olacak şimdi. Esnek kumaştan yapılmış bir ya da iki beden büyük kıyafetler sizi biraz rahatlatır. Hatta eski kıyafetlerinizin düğmeleri arasına dikeceğeniz esnek kumaş parçaları ile hem yaratıcı hem de ekonomik davranabilirsiniz. Zamanı gelip de hamile kıyafeti almaya başladığınızda sizi memnun edecek ve tarzınızdan vazgeçmeyeceğiniz kıyafetler alın.

Bir hamilelik albümü oluşturun. İnanmayacaksınız ama hamilelik günlerinizi görmek sizin de çocuğunuz da çok hoşuna gidecek. O yüzden bugünden itibaren belirli aralıklarla kendinizin fotoğraflarını çekin. İlerisi için çok hoş bir anı olacak.

Doğruyu söylemek gerekirse hamile kadınların %90 ında çatlaklar oluşur. O yüzden bunun için fazla üzülmeyin. Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren doktorunuzun da kabul ettiği özel çatlak kremleri, yağlar ve nemlendirici losyonlarla bu riski azaltabilirsiniz. Hamilelik boyunca kontrollü bir şekilde kilo almaya çalışın. Bu kremleri ve yağları günde 2-3 defa kullanın. Açıkçası bol bol kullanın. Çünkü çatlaklar oluştuktan sonra geçmesi neredeyse imkansız olmaktadır. Doğumdan sonraki 6-7 ay boyunca devam edin. Çünkü küçülme esnasında da çatlaklar oluşabilir. Hatta bu kremleri bırakın eşiniz sürsün. Biraz eğlence herkese iyi gelir değil mi? Ayrıca bebek büyüdükçe de bu krem sürmeler onunla bir tür iletişim olacak ve inanın size cevap verecektir kendince.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst