Sağlıklı yaşam için burundan soluyun

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
675797054344.jpg


Sağlıklı yaşam için burundan soluyun

Doğru nefes almamak kalp problemlerinden faranjite, diş bozukluğundan tansiyona birçok hastalığa neden oluyor

Uzmanlar burundan nefes almanın en doğru yol olduğunu, yanlış soluk alıp vermenin ise beraberinde birçok hastalığı getirdiğini belirtiyor. Acıbadem Hayat dergisi konuyla ilgili merak edilenleri uzmanlara sordu. Prof. Dr. Ömer Aydın, "Ağızdan yapılan solunum sağlıklı olmuyor" diyor.

KALBİ YORAR
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Emre Üstündağ ise "Ağızdan nefes alıp vermek kronik faranjit ve kronik laranjitin gelişmesine neden olur. Var olan akciğer ve kalp rahatsızlıkları ağırlaşır. Çene ve diş yapısında bozulmalar başlar. Burnu tıkalı hastalar yüksek tansiyona yatkın olur" diyor.

BUNLARA DİKKAT EDİN
Solunum yollarında rahatsızlık olduğunu gösteren belirtiler; nefes darlığı, burun tıkanıklığı, gece ağız açık uyuma, horlama, uykuda solunum durması, burun akıntısı, hırıltılı solunum olarak sıralanabiliyor. Aydın, "Burun kanaması varsa tümörlerden şüphelenmek gerekiyor" diye de uyarıyor. Ayrıca deviasyon olarak adlandırılan, burun bölmesinin orta hattan belirgin biçimde bir tarafa doğru sapması da burunda tıkanıklığa yol açıyor.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst