T
tugceyildiz
Misafir
PİRİNÇLİ PEYNİRLİ TART
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DK.
PİŞME SÜRESİ: 20 DK.
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
150 gr. kaşar peynir
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı Amerikan pirinci
250 gr. margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
½ demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini ve bir adet yumurta akı, tuz, yoğurt, un, haşlanmış pirinç ve kabartma tozunu karıştırıp, yumuşak bir hamur haline getirin ve 2 saat dinlendirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Hamurun 2/3 sini yağlanmış, tart kalıbına yayın. Harcı üzerine dökün. Kalan hamurdan uzun şeritler yapıp harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Süt ve yumurtaları iyice çırpıp, tartın kafes aralarına dökün. En son kalan yumurta sarısını kafeslerin üzerine sürün. Tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DK.
PİŞME SÜRESİ: 20 DK.
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
150 gr. kaşar peynir
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı Amerikan pirinci
250 gr. margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
½ demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini ve bir adet yumurta akı, tuz, yoğurt, un, haşlanmış pirinç ve kabartma tozunu karıştırıp, yumuşak bir hamur haline getirin ve 2 saat dinlendirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Hamurun 2/3 sini yağlanmış, tart kalıbına yayın. Harcı üzerine dökün. Kalan hamurdan uzun şeritler yapıp harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Süt ve yumurtaları iyice çırpıp, tartın kafes aralarına dökün. En son kalan yumurta sarısını kafeslerin üzerine sürün. Tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.