Sünnet için en uygun zamanı biliyor musunuz?

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sünnet için en uygun zamanı biliyor musunuz?

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Olcay Çiçekler, sünnet için ideal zamanı ve sünnet sonrası dikkat edilmesi gerekenleri anlattı

attachment.php


HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ



Üroloji Uzmanı Op. Dr. Olcay Çiçekler, "2-6 yaş grubundaki çocukların sünnet işlemini cinsel bölgelerinde travma olarak gördüğünü ve psikolojik olarak kötü etkilendiklerini belirtti. Acil cerrahi müdahale gerektirmeyen durumlar dışında bu yaş grubundaki çocuklara sünnet işlemi uygulanmaması gerektiğini söyleyen Çiçekler, "sünnet için ideal zaman doğum sonrası kabul edilebilir." dedi.



Hem koruyucu hem de tedavi edici yönüyle sağlıkla yakından ilişkili olan sünnetin cerrahi bir operasyon olduğunu belirten Op. Dr. Olcay Çiçekler, "Sünnet uzman doktorlar tarafından hastane ortamında yapılmalıdır. Eğer çocuğunuzda hipospadias denilen idrar çıkış deliğinin penisin alt kısmına açılması ya da epispadias denilen deliğin üst tarafa açılması durumu varsa, ya da doğuştan başka bir bozukluk varsa, ileri yaşlarda yapılması gereken düzeltme ameliyatında sünnet derisi kullanılabileceği için sünnet operasyonu bekletilebilir. Bu durumların gözlenmediği durumlarda sünnetin doğum sonrası yapılması tavsiye edilebilir" dedi.

SÜNNET SONRASI DİKKAT!
Sünnet sonrası ailelerin dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgi veren Çiçekler, şöyle konuştu:

"Çocuğunuz, cerrahi müdahale sonrasında idrarını yapamadıysa, ateşi 38 derece ve üstüne çıktıysa ve yarada artan kırmızılık, şişme ve ağrı ile birlikte dikiş hattından yeşil veya sarımsı akıntı görülüyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz" dedi.

ÖNCE SÜNNET SONRA DÜĞÜN!
Ailelerin yenidoğan döneminde sünnet yaptırmaktan kaçınmasının başlıca nedenleri arasında kültürümüzün önemli bir parçası olan sünnet düğünleri geldiğini belirten . Uzmanlar sünneti zamanında, düğünü ise ilerleyen yaşlarda yaptırarak çocukların hem sağlığını hem de kültürümüzü koruyacağımızı söylüyor.
 

Ekli dosyalar

  • sunnet.jpg
    sunnet.jpg
    19,9 KB · Görüntüleme: 75
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Hayirli olsun canim.
Benim ikinciside erkek olacagi icin beraber yaptirmak istiyoruz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst