Limon kremalı tart

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
22_03_2012_230420.jpg

Malzemeler

2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Limonlu krema için
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı

Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. üzerini süsleyip servis yapın.


alintidir
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst