Vişneli tart

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
işneli-tart_d77cf34d-d5d4-4528-ab8b-714ceea446cb_14_35C74EA1-DFE0-4449-8CD2-F7D1E87A4D21.jpg


Vişneli tart

Hamuru için:
100 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Dolgusu için
2 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Margarin ile şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru yağlanmış büyük tart kalıbına yerleştirin. üzerine yağlı kağıt serip nohut ile doldurun ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Vişne suyuna şeker, nişasta ve vanilya ekleyip orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Tart tabanına doldurup buzdolabında 2 saat soğutun. Servis yapın.
Vişneli tart artık hazır, afiyet olsun.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst