Yazıya bir form vermek (Warp / cs2)

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Yazıları, logo/amblem ya da başka bir imajı istediğiniz forma sokmak için Edit/Transform/warp çok kullanışlı bir araç...
balon1.jpg

Örnekte yazılarla deneyeceğiz... Yazınızı yazın. Yazınız font olarak kalırsa, custom seçeneği aktif olmayacaktır. Yani hazır seçeneklerden birini kullanabilirsiniz. Bunun avantaji, yazınızı daha sonra değiştirebilmenizdir.
Özel olarak daha farklı biçim vermek istiyorsanız, yazınızın font özelliğini kaybetmesi gerekir. Bunu yapmak için, ister yazı maskını kullanın, isterseniz yazdıktan sonra yazınızı seçip, yeni bir layer açın ve içini doldurun.
Edit / Transform / Warp'ı seçin
balon2.gif

Yazınızın formunu değiştirebilmeniz için denetim noktaları oluşacaktır.
balon3.gif

Hazır biçimlerden yararlanmak için, var olar seçeneklerdene birini seçebilirsiniz. Hangisi hangi biçimi veriyor, deneyerek öğrenebilirsiniz.
balon4.gif

Örneğimizde Arch'ı kullandık. Ama genel olarak yukarı doğru kavisli olmasını istemenize rağmen, üzerinde biraz daha değişiklik yapmak gerekiyorsa, custom seçeneğine tekrar dönün.
balon5.gif

Noktalardan çıkan uçları istediğiniz yönde çekerek, düşündüğünüz formu oluşturun.
balon6.gif

Opsiyonları kullanmak için, birinci şekle tıklarsanız, değer gireceğiniz alanlar açılacaktır. Yaptığınızı iptal için ani uygulamadan çıkmak için 2. ikonu, yaptığınız değişikliklerin uygulanması için ise 3. ikonu tıklayın. Son ikon Fotoğraf arşivinize ulaşmanızı sağlar.
balon1.gif

Çalışmanız bittikten sonra, yazıların opacity ayarlarını yapabilirsiniz.
balonson.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst