Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften)
1 su bar.ılık süt
1 su bar.ılık su
1 su bar.sıvıyağ
5 tatlı kaşı kaş.tozşeker
1 tatlı kaş.tuz
1 paket (42gr.) yaşmaya
Aldığı kadar un
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta (akı içine sarısı poğaçaların üzerine)
Elmalıların üzerine serpmek için pudra şekeri
Poğaça içiırasaları incecik soğan gibi doğrayıp kavurun altını kapatıp lor ve karabiber-pulbiber gerekirse az tuz koyun soğumaya bırakın
Elmalının içi :2 kırmızı elmayı rendeleyip 2 çorba kaşığı şekerle pişirin suyunu çekince tarçın serpip soğumaya bırakın
Hamurun yapılışı :Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün pırasalı olanı poğaça yapar gibi şekillendirin yumurta sarısı ve çörekotu serpin...
Tatlı olanı 3'e bölüp oklavayla açın küçük isterseniz 8'e bölün büyük isterseniz 4'e bölün (üçgenler olacak sigara böreği yapar gibi) içine ne çok ne az elmalı iç koyun rulo yapıp ucunu ay çöreği gibi kapatın
Aralıklı olarak yağlamış yada en güzeli yağlı kağıt serilmiş tepsisine dizip 45 dak. dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin (eğer kızarırsa biraz sert olur)...Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın...Elmalı olanlara pudra şekerini serpip servis yapın...
Elma yerine ayva yada ayçöreği içi gibi malzemeler koyabilirsiniz aslında tatlı yada tuzlu içeriğini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz tuzluya pizza malzemeside konabilir...
Daha önce bu tarifi yapmıştım linki aşağıda bu sefer malzemelerde değişiklik yaptım arzu ederseniz aşağıdaki tarifide deneyebilirsiniz...
Benzer tarif için tıklayın : Alman Pastası+Poğaça(aynı tariften)
Toplu resimleri