Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php



Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften)

1 su bar.ılık süt
1 su bar.ılık su
1 su bar.sıvıyağ
5 tatlı kaşı kaş.tozşeker
1 tatlı kaş.tuz
1 paket (42gr.) yaşmaya
Aldığı kadar un
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta (akı içine sarısı poğaçaların üzerine)
Elmalıların üzerine serpmek için pudra şekeri

Poğaça içi:pırasaları incecik soğan gibi doğrayıp kavurun altını kapatıp lor ve karabiber-pulbiber gerekirse az tuz koyun soğumaya bırakın

Elmalının içi :2 kırmızı elmayı rendeleyip 2 çorba kaşığı şekerle pişirin suyunu çekince tarçın serpip soğumaya bırakın

Hamurun yapılışı :Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün pırasalı olanı poğaça yapar gibi şekillendirin yumurta sarısı ve çörekotu serpin...

Tatlı olanı 3'e bölüp oklavayla açın küçük isterseniz 8'e bölün büyük isterseniz 4'e bölün (üçgenler olacak sigara böreği yapar gibi) içine ne çok ne az elmalı iç koyun rulo yapıp ucunu ay çöreği gibi kapatın
Aralıklı olarak yağlamış yada en güzeli yağlı kağıt serilmiş tepsisine dizip 45 dak. dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin (eğer kızarırsa biraz sert olur)...Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın...Elmalı olanlara pudra şekerini serpip servis yapın...

Elma yerine ayva yada ayçöreği içi gibi malzemeler koyabilirsiniz aslında tatlı yada tuzlu içeriğini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz tuzluya pizza malzemeside konabilir...

Daha önce bu tarifi yapmıştım linki aşağıda bu sefer malzemelerde değişiklik yaptım arzu ederseniz aşağıdaki tarifide deneyebilirsiniz...

Benzer tarif için tıklayın : Alman Pastası+Poğaça(aynı tariften)

Toplu resimleri
Rb06qo.jpg


 

Ekli dosyalar

  • 12.jpg
    12.jpg
    86,8 KB · Görüntüleme: 188

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Akşam işten çıkış saatim yaklaşmış ve karnım deli gibi acıkmışken bunları görmek bana hiç iyi gelmedi :hihi:

Elmalı kurabiyeye bayılırım.Pırasalı börek yaptım ama poğaça hiç denememiştim.Onuda deneyeceğim.

Nkcım ellerine sağlık tatlımya süper görünüyorlar :durbun:

Aynı tariften olmasıda güzelliğinin diğer yüzü :eek:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Akşam işten çıkış saatim yaklaşmış ve karnım deli gibi acıkmışken bunları görmek bana hiç iyi gelmedi :hihi:

Elmalı kurabiyeye bayılırım.Pırasalı börek yaptım ama poğaça hiç denememiştim.Onuda deneyeceğim.

Nkcım ellerine sağlık tatlımya süper görünüyorlar :durbun:

Aynı tariften olmasıda güzelliğinin diğer yüzü :eek:


Ay kıyamam keşke yemekten sonra koysaydım hiç aklıma gelmedi :D

Aynı tariften olan şeyleri toparlamayı çok seviyorum hamur ne şekerli ne tuzlu ortada olunca nereye çeksen oraya gidiyor bu da benim açımdan çok güzel bir durum oluyor açıkcası yorum için çok teşekkür ederim canım :huhuu:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
eline sağlık nk ,elmalı poğaçalar ilgimi çekti
yarın poğaça yapacaktım denk geldi ,ayrıca elmalı kurabiye yapmak yerine bu şekilde nasıl olacak merak ettim ..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine emeğine sağlık canım herzamanki gibi yine süperrr :huhuu:

Teşekkür ederim :huhuu:

eline sağlık nk ,elmalı poğaçalar ilgimi çekti
yarın poğaça yapacaktım denk geldi ,ayrıca elmalı kurabiye yapmak yerine bu şekilde nasıl olacak merak ettim ..


Teşekkürler berliner denilen çörek gibi oluyor gerçi o marmeletlıydı sanırım ama benziyor içine parçalanmış çikolatada konur bu arada yada koyu hazırlanmış muhallebi :D

images
images
Berliner
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim umarım denerseniz tadını da beğenirsiniz :utan:
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Eline sağlık nk, aynı hamurdan yapılan tarifler benimde favorim.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yine döktürmüs
yine gözümü gönlümü acmis benim ustam
ellerine saglik canim
elmalilara bittim yahu:catalbicak:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkürler sağolun incim o elmalıları yerken birine az elma gelmiş diye gül reçeli serpiştirdim o da çok yakıştı gerçi pişerken konursa akabilir ama lezzeti çok yakıştı demek böyle reçeldi tahin-pekmezdi güzel olacak bu tarif aklınızda olsun :nk:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Aklıma elmalı kurabiye soktun şimdi çok severim
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Bu tarifin aynısı ama dr.oetkerin küçük mayaları var ya onlarla poğaça yapıyorum..

Gerçekten çok güzel oluyorlar..Ellerine sağlık bitanem,harika görünüyorlar...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst