Bu karede 2 gelin 2 de damat var

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)








Henüz 10 yaşına girmemiş küçük kızlar ve yirmili yaşlarındaki genç adamların olduğu bu fotoğraf...

Akıllara kazınacak fotoğraftaki küçük kızlar, henüz ergenliğe bile erişememişken, aileleri tarafından "büyümeye" zorlandılar.

National Geographic dergisinin yaptığı ve Haziran sayısında yayınladığı habere göre, fotoğrafta pembe elbisesi ile görülen Tahani, henüz altı yaşındayken 25 yaşındaki Majed ile, kendisiyle aynı yaştaki eski sınıf arkadaşı Ghada da fotoğraftaki genç adam ile evlendirildi.

Dünyada her yıl 10 ile 12 milyon arası çocuğun gelişmekte olan ülkelerde gizli yapılan düğünlerle evlendirildiği tahmin ediliyor.

Hindistan'da küçük kız çocukları, dört beş yaşındaki erkek çocuklarıyla evlendiriliyor, ancak kızın baba evini terk etmesi için ergenliğe girmesi bekleniyor.

Yemen, Afganistan ve Etiyopya da çocuk evlilikleri konusunda sabıkalı olan ülkelerden, küçük kızların evlendirildiği kocalarıysa genç erkekler, orta yaşlı dullar hatta genç kızlara tecavüz edip, daha sonra kurbanlarını eş olarak isteyen tecavüzcüler olabiliyor.

Küçük gelinlerin düğün törenleri de gizli kalabilmeleri ve polis müdahalesinden korkulduğu için çoğunlukla geceleri yapılıyor.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bu haberi daha önce okumuştum..çocukluklarını yaşayamadan kadın oluyorlar:sok
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst