Beyaz saç mazidemi kalacak!!

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)

Bilim adamları saç renginin melanosit olarak bilinen ve renk üreten kök hücrelerle birlikte çalışan kıl folikülü kök hücreleri tarafından belirlendiğini, ancak son olarak "Wnt" adlı protein pigmentasyonunu kontrol eden iki yeni hücre tipi belirlediklerini bildirdi.

Cell dergisinde yayımlanan makalede, New York Üniversitesi Tıp Merkezi araştırma ekibine göre, kök hücrelerdeki bu protein eksikliği beyaz saça neden oluyor. Ekibin başında bulunan Prof. Mayumi Ito, fareler üzerinde yapılan deneylerde Wnt sinyal proteinleri ile hücrelerin genetiği değiştirilerek saç renginin değişiminin durdurulabileceğini ve eski rengin de geri gelebileceğini söyledi.

Ito, yapılan bu araştırmanın melanom dahil melanositle ilgili başka hastalıklar hakkında da derinlemesine bilgi vereceğini kaydetti.
CNNTÜRK .com
 

ebrulii

Daimi Üye
Katılım
13 Haziran 2011
Mesajlar
3.455
Tepki
3.710
Puan
113
Yaş
34
Konum
SOMA'da Yaşıyorum
her yaşın bir güzelliği var bence bayanları geçtim ama erkeklerin boyatması benm hiç hoşuma gitmiyor çok itici oluyor :zuzu:
 
G

guzelcem

Misafir
Hele ibonun hastanenin balkonunda el sallarken ak saç ve bıyıkları nasıl ortadaydı demek ki bu adamda sık sık boyatmış:hihi:emeğinize sağlık
 
OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
bende gazetede gördüm o bariz boyatıyor birde boyatıyor amcam saçı renk bir dönüyor akıyor yani grimi desem küllü kahvemi desem:1::1::1:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst