Bildiğiniz üzere Kayın biraderim Birhaftadır bendeydi::lilav: ve benden hamsi buğulama istedi gurbette hamsiyi çok özlediği için rica etti bende kolları sıvayıp mutfağa girdim sizleride unutmadım tabiiki yaptığım tarifi resimleyip sizlerlede paylaşmak istedim canımcımlarım Buyrun hamsi buğulamaya:sirin:
Hamsi buğulama için malzemeler :sirin:
1. 2 kilo hamsi :sirin:
2. iki büyük baş soğan
3.tuz,maydanoz,1çaybardağı su:sirin:
4. limon,yarım çaybardağı sıvıyağ
Yapılışına gelince yarım daire şeklinde doğradığımız soğanları tepsimizin altına döşüyoruz daha sonra hamsileri bir güzel sıraladıkdan sonra üzerine maydanozlarımızla süslüyoruz yarım çay bardağı sıvıyağı ve birçay bardağı suyumuzu gezdiriyoruz limon dilimlerimizide dizip fırına veriyoruz
AFİYET OLSUN HANIMLAR:sirin::sirin::sirin:
Hamsi buğulama için malzemeler :sirin:
1. 2 kilo hamsi :sirin:
2. iki büyük baş soğan
3.tuz,maydanoz,1çaybardağı su:sirin:
4. limon,yarım çaybardağı sıvıyağ
Yapılışına gelince yarım daire şeklinde doğradığımız soğanları tepsimizin altına döşüyoruz daha sonra hamsileri bir güzel sıraladıkdan sonra üzerine maydanozlarımızla süslüyoruz yarım çay bardağı sıvıyağı ve birçay bardağı suyumuzu gezdiriyoruz limon dilimlerimizide dizip fırına veriyoruz
AFİYET OLSUN HANIMLAR:sirin::sirin::sirin: