Ekmeklerinizi kendiniz hazırlayın işte tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
firindan-yeni-cikti-1096017.Jpeg


Fırından yeni çıktı

Mutfaktaki hünerlerinize yenilerini ekleyin, ekmeklerinizi kendiniz hazırlayın istedik...

Tost ekmeği
Gerekli malzeme: 1 paket instant maya/ 4 su bardağı un/ 270 ml ılık su/ 1 yemek kaşığı bal/ 40 gr tereyağı, eritilmiş/ 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un ve mayayı yoğurma kabına alıp harmanlayın. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştırın ve una ekleyin. Eritilmiş tereyağı ve tuz ekleyip 5 dakika kadar yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru tezgah üzerine alarak havasını çıkartarak tekrar yoğurun. Baton kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Üzerini örtün ve ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.
  • Hamurun üzerine un serpiştirip 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak servis yapın.
Keçiboynuzu pekmezli ekmek

Gerekli malzemeler: 3.5 su bardağı un/ 1 paket instant maya/ yarım su bardağı ılık süt/ yarım su bardağı ılık su/ 1yemek kaşığı toz şeker/ yarım su bardağı eritilmiş tereyağı/ 1 yenmek kaşığı keçiboynuzu pekmezi/ 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi/ yarım çay bardağı su/beyaz haşhaş tohumu
  • Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.
  • Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hamburger ekmeği

Gerekli malzemeler: 240 ml ılık su/ 1 paket instant maya/ 30 gr tereyağı/ 1 yumurta/ 450 gr un/ 55 gr toz şeker/ 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 yumurta sarısı/susam
  • Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya az miktarda ılık su ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat bekletin.
  • Kabaran hamuru tezgaha alarak havasını çıkararak yoğurun. Parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 50 dakika mayalandırın.
  • Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Sarımsaklı ve kekikli ekmek

Gerekli malzemeler: 4 su bardağı un/1 paket instant maya/ yarım su bardağı ılık su/ yarım su bardağı ılık süt/ yarım çay bardağı zeytinyağı/ 1 yumurta/ 1 tatlı kaşığı toz şeker/ 1 tatlı kaşığı tuz/ 1 diş sarımsak/ 2 yemek kaşığı kekik/ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın. Un ve mayayı harmanlayın. Su, süt, zeytinyağı, yumurta, şeker, tuz, kekik ve yağlı sarımsağı ekleyip birkaç dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
  • Hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek 35 dakika ılık ortamda bekletin.
  • Tepsiyi 190 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirip ekmek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Çavdar ekmeği

Gerekli malzeme: 1 paket çavdar unu/115 ml süt/ 115 ml su/ 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı/1 tatlı kaşığı tuz/ 1 tatlı kaşığı toz şeker/ 1 paket instant maya Üzeri için: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Su, süt ve ayçiçeği yağını pişirme makinesinin yoğurma haznesine alın. Üzerine un, şeker, maya, tuzu ekleyin. Beyaz ekmek pişirme programına ayarlayın.
  • Yoğurma işlemi tamamlanınca üzerine yulaf ezmesi serpiştirerek pişirmeye bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Ev yapımı somun ekmek

Gerekli malzeme: 1 kg un/ 500 ml sıcak süt/ 1 su bardağı ayçiçeği yağı/ 1 yemek kaşığı tuz/ 3 yemek kaşığı toz şeker/1 yaş maya Üzeri için: 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi/ yarım çay bardağı su/ çörek otu
  • Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağını ekleyin. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Unu ekleyip 10 dakika yoğurun. Üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın.
  • Hamur kabarınca istediğiniz formu verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika bekletin. Üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serptikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis yapın.
Lezzet, Ocak 2011
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
karanfilli_ekmek_ic_gorsel.jpg


Karanfilli Ekmek

Malzemeler:
1 su bardağı sût (200 g)
1/2 çay bardağı şeker (40 g)
42 g Pakmaya yaş maya veya 1 çorba
kaşığı Pakmaya kuru maya (20 g)
3,5 su bardağı un (400 g)
1 tatlı kaşığı tuz (7 g)
2 adet damla sakızı
5-6 adet dövülmüş karanfil
3 çorba kaşığı sıvı yağ (30 g)

Üst Malzemesi:
1 yumurta şansı

Tarif:
Pakmaya'yı ılık süt içinde eritin. Damla sakızını dövün ve Pakmaya'lı karışıma ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 90 dk kabarmaya bırakın.

Hamuru 2 dk daha yoğurun ve ekmek şekli verin. Hamuru yağlanmış tepsi veya kalıba koyun. Ilık bir yerde 40 dk kabarması için bekletin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve 180*C'de önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
Afiyet olsun!

fransiz_ekmegi.JPG


Fransız Ekmeği

Malzemeler:
Malzemeler: 360 ml. su (ben 200 ml. süt + 160 ml. su kullandım) 2 çay kaşığı tuz 620 gr. un 2 çay kaşığı instant maya
Tarif:
Yapılışı: Ekmek makinasının haznesine önce sıvılar (süt ve su) daha sonra tuz un ve en son maya yerleştirilir. 2. nolu programı seçtim ve kapuk rengi için 1 nolu seçeneği seçtim. Bu arada size küçük bir mutfak sırrı eğer tariflerinizde süt kullanırsanız ekmeğinizin iç görüntüsü daha güzel ve dokusu süzenli olur. Unutmadan 360 ml. sa tarifteki sıvı miktarı su ve süt karışımı toplamı kesinlikle 360 ml. aşmamalıdır.

pizza_ekmekler.JPG


Pizza Ekmekler

Malzemeler:
Malzemeler: 3 adet ekmek hamuru salam sosis yeşil biber mantar siyah zeytin mısır domates

Tarif:
Yapılışı: Ben küçük kaplarda yaptım ekmeklerimi bu nedenle 1 ekmek hamurunu 3 parçaya böldüm. Her parçaya 1 kokteyl sosis, 1 dilim salam gelecek şeKiLde paylaştırdım ve diğer malzemeleride ekleyerek tek tek yoğurdum. Yapladığım küçük fırın kaplarına yerleştirdim ve 160 derede önceden ıstılmış fırında 25-20 dk. pişirdim. Fırından almadan kürdanla kontrol ettim.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
zeytinli_ekmek-300x224.jpg


Zeytinli Ekmek

-4 yumurta

-1 su bardağının 3/4′ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok)

-Yarım bardak yoğurt

-1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)

-3 su bardağı un

-1 kahve kaşığı tuz

-1 kahve kaşığı kuru nane

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.

2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.

4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.

5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.

Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz.
Alıntıdır...

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1_2010201111131_29747.jpg


MISIR EKMEĞİ

Malzemeler
3 kabak 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 3 bardak mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Kabakları en ince rendeyle rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Kabağın yanına tüm malzemeyi ekleyerek çırpın. Yağlı kalıpta, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin. Çörekotuyla süsleneyebilirsiniz.
ekolay
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
46
Konum
almanya
Hepsi bir birinden nefis görünüyor paylaşım için teşekkürler canım:
 

htc_

Daimi Üye
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
897
Tepki
986
Puan
93
Yaş
31
Konum
Ankara
biz ekmeğimizi zaten kendimiz yapıyoruz, bazlama,somun ekmek :foto: çok lezzetli oluyo keşke herkesin imkanı olsada kendin yapsa. bizim fırınlarımız var kapı önlerinde ama malesef köyde :sila: :)
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
biz ekmeğimizi zaten kendimiz yapıyoruz, bazlama,somun ekmek :foto: çok lezzetli oluyo keşke herkesin imkanı olsada kendin yapsa. bizim fırınlarımız var kapı önlerinde ama malesef köyde :sila: :)

O fırında pişen yemeğin ekmeğin lezzeti hiçbir yerde yoktur .
Biz şanslıyız bunları yaşadık çocuklarımız bu kadar şanslı olamayacaklar ama :(

Bu arada ev yapımı ekmek tariflerine bayıldımmm , ekmek yapma makinesi mi alsam diye düşünüyorum şu an.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
vde-ekmek-yapımı_1593b505-6b13-4c89-9739-7e951cf38e50_14_9ABE6DBA-DF3E-4DA4-AFD3-967C37D287E3.jpg

Zeytinli ekmek

Malzemeler:

2¼ bardak beyaz un,
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya,
¾ tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
¾ bardak su,
20 adet zeytin (½ bardak), çekirdeği çıkarılmış.

Elde yapılışı:

1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu, suyu ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 4-5 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu, suyu ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 2-3 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
3. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1 saat mayalanması için bekletin.
4. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 2-3 dakika yoğurun ve irili ufaklı doğranmış zeytini ilave edip düzgün bir beze haline getirin.
5. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve kendi etrafında çevirerek sarın. İyice yağlanmış 20 cm çapındaki yuvarlak bir fırın kabına yerleştirin ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. (Fırın kabı kullanmak istemezseniz hamuru düzgün bir beze yaparak iyice unlanmış fırın tepsisine de yerleştirebilirsiniz. Ancak pişme süresi 10-15 dakika kısaltılmalı.)
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıktıktan sonra bir nihalenin üstüne alıp 10 dakika sonra ekmeği çıkarın. Ekmeği bir soğutma teline alıp 30 dakika beklettikten sonra servis edin.

ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
hutlu-ekmek_aed331aa-a88a-4635-8346-cf00655ce541_14_9C009390-C33D-41F3-BE0B-C7E017F1F8C2.jpg

Nohutlu ekmek


Malzemeler

1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı yarma
6 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Yapılışı
Nohutu yıkayıp kurulayın. Havanda döverek irmik haline getirin. Yarmayı yıkayın. 1.5 su bardağı kaynamış suya nohut ve yarmayı ilave edin. Ilık ortamda mayalanması için 12 saat bekletin. 1 bardak unu nohut mayasına ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Tuz, kalan un ve yarım bardak suyu mayalı karışıma ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Ilık ortamda 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
5_235201215536_34498.jpg


Alman ekmeği

Malzemeler

500 gr un
1 kase ılık su
1 paket (42 gr) yaş maya
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta

Üzeri için

Çörek otu veya susam

Hazırlanışı

Mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin.Unu bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. Açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin. Mayayı unun ortasına boşaltın.Bir yandan yoğururken, diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin. Hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.Hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin.Ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun. Bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun. Bu arada fırını 220 C'ye getirin. Isınmaya başlayınca fırını kapatın.Kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin.Isıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun. Bu kaseyi fırının en altına yerleştirin. Tepsiyi fırına koyun. 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın (tekrar 220 C'de).Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Alıntı
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Çok ekmek tüketmiyoruz ama tarifler harika gerçekten , halk ekmeğin ürettiği ''altın ekmek'' var burada benim favorim o bir de ''akdeniz ekmeği'' , en çokta mısır ekmeğini seviyorum , galiba ben acıktım :ayk:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Bizde de cok ekmek tuketilmiyor.Kızım da ben de pek ekmek yemiyoruz ama buna karsın esım oldugu zamanlar tam bır canavar.O ekmeksız duramaz.Ama ben ne yazıkkı gerek televızyonda görduklerımızden gerek se cevrede sahıt olduklarımdan dolayı pek ekmek almakdan yana degılım.
Cok mecbur kaldıgımda tabıkı alıyorum ama genelde yakın köylerde kadınlar yapıyorlar.Onlara yaptırıyoruz.Sabahtan gıdıyoruz hem gozumuzun onunde yapılıyor hem sohbetlerı cok guzel hem de dıledıgın sekılde yapıyorlar.Bu tarıfler de harıka gorunuyor
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Bizde de cok ekmek tuketilmiyor.Kızım da ben de pek ekmek yemiyoruz ama buna karsın esım oldugu zamanlar tam bır canavar.O ekmeksız duramaz.Ama ben ne yazıkkı gerek televızyonda görduklerımızden gerek se cevrede sahıt olduklarımdan dolayı pek ekmek almakdan yana degılım.
Cok mecbur kaldıgımda tabıkı alıyorum ama genelde yakın köylerde kadınlar yapıyorlar.Onlara yaptırıyoruz.Sabahtan gıdıyoruz hem gozumuzun onunde yapılıyor hem sohbetlerı cok guzel hem de dıledıgın sekılde yapıyorlar.Bu tarıfler de harıka gorunuyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst