Fırından yeni çıktı
Mutfaktaki hünerlerinize yenilerini ekleyin, ekmeklerinizi kendiniz hazırlayın istedik...
Tost ekmeği
Gerekli malzeme: 1 paket instant maya/ 4 su bardağı un/ 270 ml ılık su/ 1 yemek kaşığı bal/ 40 gr tereyağı, eritilmiş/ 1 tatlı kaşığı tuz
- Un ve mayayı yoğurma kabına alıp harmanlayın. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştırın ve una ekleyin. Eritilmiş tereyağı ve tuz ekleyip 5 dakika kadar yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamuru tezgah üzerine alarak havasını çıkartarak tekrar yoğurun. Baton kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Üzerini örtün ve ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.
- Hamurun üzerine un serpiştirip 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak servis yapın.
Gerekli malzemeler: 3.5 su bardağı un/ 1 paket instant maya/ yarım su bardağı ılık süt/ yarım su bardağı ılık su/ 1yemek kaşığı toz şeker/ yarım su bardağı eritilmiş tereyağı/ 1 yenmek kaşığı keçiboynuzu pekmezi/ 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi/ yarım çay bardağı su/beyaz haşhaş tohumu
- Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.
- Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Gerekli malzemeler: 240 ml ılık su/ 1 paket instant maya/ 30 gr tereyağı/ 1 yumurta/ 450 gr un/ 55 gr toz şeker/ 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 yumurta sarısı/susam
- Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya az miktarda ılık su ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat bekletin.
- Kabaran hamuru tezgaha alarak havasını çıkararak yoğurun. Parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 50 dakika mayalandırın.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Gerekli malzemeler: 4 su bardağı un/1 paket instant maya/ yarım su bardağı ılık su/ yarım su bardağı ılık süt/ yarım çay bardağı zeytinyağı/ 1 yumurta/ 1 tatlı kaşığı toz şeker/ 1 tatlı kaşığı tuz/ 1 diş sarımsak/ 2 yemek kaşığı kekik/ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın. Un ve mayayı harmanlayın. Su, süt, zeytinyağı, yumurta, şeker, tuz, kekik ve yağlı sarımsağı ekleyip birkaç dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
- Hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek 35 dakika ılık ortamda bekletin.
- Tepsiyi 190 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirip ekmek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Gerekli malzeme: 1 paket çavdar unu/115 ml süt/ 115 ml su/ 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı/1 tatlı kaşığı tuz/ 1 tatlı kaşığı toz şeker/ 1 paket instant maya Üzeri için: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- Su, süt ve ayçiçeği yağını pişirme makinesinin yoğurma haznesine alın. Üzerine un, şeker, maya, tuzu ekleyin. Beyaz ekmek pişirme programına ayarlayın.
- Yoğurma işlemi tamamlanınca üzerine yulaf ezmesi serpiştirerek pişirmeye bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Gerekli malzeme: 1 kg un/ 500 ml sıcak süt/ 1 su bardağı ayçiçeği yağı/ 1 yemek kaşığı tuz/ 3 yemek kaşığı toz şeker/1 yaş maya Üzeri için: 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi/ yarım çay bardağı su/ çörek otu
- Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağını ekleyin. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Unu ekleyip 10 dakika yoğurun. Üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın.
- Hamur kabarınca istediğiniz formu verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika bekletin. Üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serptikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis yapın.