Dilek Ercan

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
“İnanç Teşfik Ve Cesaret ” Olmalı
Yalova doğumlu olan Dilek Ercan’ın çocukluğu İstanbul’da geçmiş. Küçüklüğünden beri iş hayatının içinde yer alan Ercan, ailesinin işi nedeniyle Bursa Orhangazi
Uzun süre Aygaz bayiliği yapmışsınız. Şimdi ise cafe işletiyorsunuz. Bu sektöre geçiş nedeniniz neydi?
Hem iş hem de yemek yemeye merakım olduğu için mutfakta çok iyiydim. Bu işe evde arkadaşlara yemek ve pasta yaparak başladım diyebilirim. Yaptıklarımı iyi pazarladım ve Bursa’da yapılan bir yarışmada birinci oldum. Ardından ‘Dilek’in Pasta Evi’ adında bir yer açtım. Daha sonra Bursa’da arkadaşımla bir restoran açtık. Mutfak idaresi ve tatlılar benim işimdi ve başarıyla yürütüyorduk. Daha sonra oğlum Yalova Anadolu Lisesi’ni kazanınca doğduğum ve sevdiğim yer olan Yalova’ya geri döndüm. İşletmeciliğe devam ederken 4 sene önce ortağım Murat Yıldız ile tanıştım. 3 senedir de resmi ortaklığımız var. Bir merkez, bir de şube olmak üzere iki iş yerimiz var. Yerlerimiz sahildedir ve deniz kıyısında olmak çok haz verici.

Başarılı bir işletmecisiniz. Bunun gerisinde neler var?
Kafelerimize gelen misafirlerimize evlerindeymiş gibi rahat etmelerini sağlamak bizim işimizdir. Her gelen misafirimizle tek tek ilgileniriz. Misafirimiz diyorum çünkü benim için ‘Konak Kafe’ye gelen herkes misafirimizdir. Ve ben onlara evimde ağırlar gibi davranıyorum. Çünkü onları öyle görüyorum. Hatta dekorasyonda da buraya ev havası vermeye çalıştık. Ürünlerimizse yaptığım özel pastalar, kurabiyeler, börekler, özel menülü yemekler ve özenle hazırladığımız kahvaltılarımızdır. Reçellerimizi de ben yaparım. 2,5 senedir de yardımcımla başarılı şeyler yapıyoruz.

Sektörel sıkıntılarınız var mı, kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor musunuz?
İşimizin tek sıkıntısı personel sorunudur. Sektör olarak herhangi bir tatil, özel bir gün olmadığı için çalışanlara da zor geliyor. Bu nedenle de sıkıntıya düştüğüm zaman hemen devreye girip, misafirlerimle bizzat ben ilgileniyorum. Her yerde olduğu gibi insan memnuniyeti sağlamak zordur. Ama işimi sevdiğim için kolay diye nitelendiriyorum. Hatta işimizin sıkıntılarını görmezden gelerek yeni bir şube daha açmak istiyoruz.

Dünyadaki ekonomik sıkıntı sizce Yalova’yı nasıl etkiledi?
Yalova ekonomisinde de gözle görülür bir durgunluk var. Ama bir o kadar da yatırımlar yapılıyor. Yeni açılan AVM’ler bunların en güzel örnekleri. Bu yatırımlar önümüzdeki yıllarda çok daha artacak buna inanıyorum. Yalova bir turizm cenneti, fakat yatırımlar ona yönelik değil. Yatırım yapan kişilere yardımcı da olunmuyor. İş sahası çok fazla olmadığı için işsizlik de bir o kadar fazla. Deprem sonrasında göçün olması işsizliği arttırdı. İnanç, teşvik ve cesaret olduktan sonra Yalova’nın çok daha iyi bir il olacağına inanıyorum. Yerleşim yerlerinin şehir dışına kayması iç piyasayı biraz da olsa etkiliyor. Biz işimizi çok sevdiğimiz için elimizden geleni yapmak için buradayız.

Hedefleriniz nelerdir?
İleriye dönük hedefimiz büyümek ve daha çok yer açmak. Ortağımla şu andaki hedefimiz spor tesisi kurmak. İnanıyorum ki istedikten sonra her şey elde edilir. Şu an Yalova dışına çıkmak gibi bir planımız yok burada hem kendimizin hem ilimizin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz . Güçlü bir iş kadını olmayı seviyorum.


Kuruluşumuzdan bu yana insana saygı diyerek; sloganımız “Dostluklara Atılan İlk Adım”

Kars doğumlu olan Murat Yıldız Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliğini bölümünden 1999 yılında mezun olmuş. 2001-2002 yılında Bursa Yıldırım Belediyesi’nde yüzme baş antrenörü olarak da çalışan Yıldız, 2003 yılında Yalova’ya taşınmış. “Mesleğim olmamasına rağmen şu anki işimi severek yapıyorum ve sürekli geliştirmek üzere hareket ediyoruz” diyen Yıldız, bugün ortağı Dilek Ercan ile Konak Kafe’nin işletmeciliğini başarıyla yürütüyor.

Başarılı bir işletmecisiniz. İlk işinizi neden devam ettirmediniz?

İş hayatında deneyim çok önemli. Sizi başarıya götürür. Ben de ilk işimi acemi olduğum için yürütemedim. Ancak yılmadım. 2005-2006 yılında bir kafeye ortak oldum. Bu yıllarım çok sıkıntılı geçmiştir. Daha sonra ortaklığıma son verip yalnız çalışmaya karar verdim ve Konak Kafe’yi kurdum. Daha sonra işimi daha profesyonel yapmak için bayanların ince görüşünden yaralanmak adına, işimle ilgili bir bayan olan Dilek Eren’e ortaklık teklifi götürdüm. Hanımefendi hem işi biliyordu hem de yıllar önce “bir iş yapacaksan hanımlarla yap” tezimi gerçekleştirmiş olacaktım. Şu halen ortağımdır kendisi.

Bir kadın ortakla çalışmak sizce kolay mı, zorlukları var mı?
Bir hanım ile çalışmak hem işe estetik katıyor hem de kendine güven kazandırıyor. Çünkü her iş adamı eşiyle aynı işi yapamadıkları için bu ayrıntıyı fark edemez.

Yalova’nın ekonomik olarak gelişmesi için sizce neler yapılmalı?
Yalovamız gelişime açık bir il. Ancak kaliteden ödün vermeden büyümesi gerekir. Hemşerilerimizin cesurca yeni iş alanları üretmeleri veya oluşturmaları, yeni iş evliliklerine açık olmaları gerekir.

Sizce Yalova’nın ne gibi eksiklikleri var?
Coğrafi açıdan muhteşem bir noktada olan Yalovamız, gerek turizm, gerekse siyasi anlamda hakettiği desteği görememektedir. Yalovalı iş adamlarımızın biraz karamsarlıktan uzaklaşıp ciddi yatırımlara yönelmeleri gerektiğini düşünüyorum.

İleriye dönük hedefleriniz nelerdir?
Biz Konak Kafe grubu olarak her zaman işimizi büyütmekten yanayız. Yerinde saymak ve yeniliklerden uzaklaşmak bize göre değil. Konak Kafe önce Yalova’da kendini iyi tanıtmalı, başarılı bir kurum olduktan sonra da ülkemizin her köşesi bizi konuşmalıdır. Konak Kafe yeni şubeler ve paralel kuruluşlarla yoluna devam ederken de, devam etme konusunda kendisine ve çalışanlarına güvenebilmelidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst