Yaban Mersinli Tart

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
18c43ee34b6e7892752a5ac.jpg

Yaban Mersinli Tart

Lezzet ve sağlığı bir arada sunan yaban mersini; nefis tart hamuruyla beş çayınız için vazgeçilmez bir tada dönüşüyor.

Tart Hamuru için,
Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım paket margarin

1 adet yumurta sarısı

1,5 su bardağı un

Üzeri için,
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini

1 tatlı kaşığı tarçın

1 kutu süt kreması

Yarım su bardağı süt

2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 su bardağı su

Hazırlanışı,
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın.

Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin.

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin.

Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşımkaynatın.

Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin.

Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin.

180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Ilındıktan sonra servis yapın.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst