Etli Patatesli Pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Etli Patatesli Pilav

1 su bardağı pirinç
2-2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 silme tatlı kaşığı tuz

-Kuşbaşı gibi doğranmış kırmızı et,sıvıyağ,pulbiber,kekik tuz

Süslemek için :Kızartılmış biberiyeli elma dilim patates,domates,maydanoz

Yapılışı
Şehriyeleri sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun.Suyunu,tereyağını ve tuzunu ekleyip kaynayınca pirincini ekleyin.Pişen pilavın altını kapatıp bez örterek demlenmesini bekleyin.Bu arada eti kavurun kızarmasına yakın yağı ve baharatları ekleyin ocaktan alın.Bir kaseye etleri ve patatesleri koyup üzerini pilavla doldurun servis tabağına ters çevirip domates patates ve maydanozla süsleyin.

AFIYET OLSUN
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
bayilirim,bu tarife ,bi aralar o kadar takmistimki,esim bugun ne yiyoruz dediginde,etli patatesli pilav dedigimde,genemi derdi:kptmya:

eline saglik canim,,,
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yorumlarınıza teşekkür ederim çok özel bir tarif değildi ama hadi eksik kalmayayım dedim o günkü yemeği birleştirip tek bir yemek haline getirmiştim (çok çakalım dimi :gul: ) beğenmenize sevindim tekrardan teşekkürler :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst