Alman Pastasi+Zeytinli Pogaca+Elmalı Çörek+Simit Çörek+Sakallı Poğaça (Ayni Tariften)

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Alman Pastası+Poğaça(aynı tariften)
Uydurma tariflerimden biri :)


2 su bar.ılık süt
1 su bar.ılık su
1 su bar.sıvıyağ
5 yemek kaş.tozşeker
1 tatlı kaş.tuz
1 paket (42gr.) yaşmaya
Aldığı kadar un
İsteğe göre mahlep
Yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Poğaça içi:Zeytin

Alman pastasının kreması:3 çorba kaş.un,yarım kg süt,vanilya ve 7 çorba kaş.tozşeker. üzerine serpmek için pudra şekeri

Krema yapılışı :Tüm malzemeyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın.

Hamurun yapılışı :Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün birini yuvarlak olarak tepsiye dizin diğerinin içine zeytin veya arzu ettiğiniz bir harcı koyup yağlamış tepsiye dizip 45 dak. dinlendirin.Tuzlu hamura yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında pembeleşene dek pişirin (eğer kızarırsa biraz sert olur)...Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın...Alman pastası için hazırladığınız yuvarlak hamurları pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.Soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırıp hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde paylaştırın en son pudra şekerini serpip servis yapın...

Not :Üzerine pudra şekeri serpmek yerine çikolata sosuda dökebilirsiniz...

Çikolata sosu: 2 su bar.su,1,5 çorba kaş. nişasta,2 yemek kaş kakao,2 kahve fincanı tozşeker ve sosun parlak olması için 2-3 adet sütlü çikolata (çikolata yoksa 1 çay kaş margarin koyabilirsiniz )

Ç.Sosun yapılışı :Tüm malzemeyi küçük bir tencerede koyulaşana dek pişirin parça çikolatayı ekleyip sıcakken pastanın üzerine dökün...

Benzer tarif için tıklayın : Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften)


resim


Yukarıdaki zeytinli poğaçanın içine pırasalı
sivribiberli lor konmuş hali (hamuru aynı mayalı hamur) şeklinde de oynama
yapmıştım hamuru biraz açıp sağdan ve soldan kesik
atılıyor karşılıklı olarak kapatılıyor...
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
ahanda ıste bu tarıf nk'm harıkasın kuzum ya ben bunu bıraz bol yapıp carsamba gunku mısafırlerım ıcınde dondurucuya atarım nasıl olur :evet:
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Süpersin

Bende aynı tariften değişik şekiller üreterek aynı fırına koyup pişiriyorum.Sonra hangisini daha çok bğenirsem sık sık o şekli yapıyorum :)
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Sakallı poğça dedigin şu lorlu olanmı oluyor :acep:
Ellerine saglık bacımmm :huhuu::balkopugu:
 

nazlibug

Yeni Üye
Katılım
15 Eylül 2015
Mesajlar
14
Tepki
10
Puan
3
Yaş
39
Konum
istanbul
çook iştah açıcı duruyo.. olsada yesek :selam: bende fotosunu çektim telime yapıcam bir ara hamurişi gününde ehehe -alkis:sevindirikasli:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu hamur çok amaçlı :D istediğiniz şekle girer o yüzden de çok kurtarıcıdır :nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst